Afbeelding

Pop up cinema op het Celeplein : EEN MAN DIE OVE HEET (ingang via het Fraterhuis aan de Blijmarkt)

zondag 21 juli 2019 0:00

Hartverwarmende verfilming van de roman van Frederick Backman over een mopperkont, die dankzij het contact met zijn nieuwe overburen langzaam weer ontdooit.

Ove is 59 jaar. Mensen noemen hem 'de bittere buurman'. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en heeft niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Elke ochtend loopt hij een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de bewonersgroep. Achter die pedante façade schuilt een verhaal. Als de overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan... 'Een man die Ove heet' is een heerlijke tragikomedie waarin het verzet van Ove tegen de nieuwe tijd - tegen TomToms en iPads - doet denken aan 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Het Fraterhuis viert de zomer met een reeks buitenfilms op het intieme Celeplein. Tijdens acht weekenden in de maanden mei t/m september zijn onder de sterrenhemel bij het vallen van de duisternis bijzondere titels te zien. We hopen op zwoele zomeravonden en zetten de stoelen, kussens én dekentjes alvast klaar. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door en tijdens de pauze is Café Foyé geopend.

Evenementen prijs:
De kaarten voor deze buitenfilms kosten € 9,00 voor Vrienden en € 11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje én koffie/thee consumptie.

www.filmtheaterfraterhuis.nl