Sherron Dorsey-Walker aan de bal
Sherron Dorsey-Walker aan de bal

Landstede Basketbal zeker van zes Europacupduels

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal gaat rechtstreeks naar de groepsfase van de FIBA Europe Cup. De landskampioen heeft een beschermde status gekregen en hoeft daardoor geen kwalificatieronde te spelen.

Met een plek in de eerste poulefase is de Zwolse club verzekerd van minimaal zes Europacup-wedstrijden. De strijd om de FIBA Europe Cup barst in het seizoen 2019-2020 voor het vijfde jaar op rij los. En Landstede Basketbal neemt voor het eerst deel. Dit doet de Zwolse club onder de naam Landstede Basketbal Regio Zwolle. De loting is op woensdag 24 juli in München. Adriaan van Bergen, manager Landstede Basketbal, vertegenwoordigt de Zwolse club daar. De groepsfase van de FIBA Europe Cup start op 16 oktober.

Derde seizoen voor Dorsey-Walker in Zwolle

In navolging van Noah Dahlman heeft ook Sherron Dorsey-Walker zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. De 26-jarige Amerikaan speelt sinds de zomer van 2017 in Zwolse dienst en was het afgelopen seizoen een vaste waarde in de kampioensploeg. "Wij zijn zeer blij dat Sherron voor ons blijft spelen", reageert Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.

Met Sherron Dorsey-Walker in de ploeg wist Landstede Basketbal het afgelopen seizoen voor het eerst in de clubhistorie landskampioen te worden. De 1.94 meter lange guard/forward vervulde onder meer in de play-offs een belangrijke rol. “Sherron heeft het afgelopen seizoen zeker in de play-offs zijn kwaliteiten getoond en mede dankzij zijn inbreng pakten wij onze eerste grote prijs”, stelt Van Bergen. "Net als voor Noah wordt het voor Sherron zijn derde seizoen in Zwolle, dus het moge duidelijk zijn dat deze twee Amerikanen zich verbonden voelen met de club.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50