Afbeelding
Erika Schuuring

Schilderclub Stadshagen verwelkomt nieuwe mensen

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erika Schuuring)

STADSHAGEN - Wekelijks ontspannen schilderen op eigen wijze bij de Schilderclub in Stadshagen, dat vinden de zes deelnemers het fijnst: samen schilderen, het liefst zonder docent.

"Het is spontaan. Het vrije gevoel. Thuis doe ik niets. Hier ga ik door", zegt Greet Meijer, die zich een jaar geleden aansloot. “Ik vind het hartstikke leuk om te doen. In de twee uur dat ik hier ben, vergeet ik alles. Ik ben gewoon lekker aan het schilderen en verder niets. Het is twee uur op vakantie gaan." Meijer schilderde eerst een jongetje aan het strand en nu werkt ze aan een hond. "Schilderen heb ik altijd heel leuk gevonden. Ik heb wel eens les gehad, maar dat beviel niet zo. We krijgen goede tips van elkaar. Ik heb met het handje van dat jochie zitten klooien. Toen zeiden ze ‘die schelp in zijn hand lijkt niet zo’ en ‘kijk eens naar het licht’." Harmen Hooiveld en Aat Geersing participeren al een jaar of acht. Hooiveld creëert een koolmees op een ansichtkaart. Die is voor zijn dochter. Het is de bedoeling dat hij er een stuk of tien maakt.

De club werkt ook wel eens samen aan een doek zoals de tulpenreeks die aan de muur hangt en een schildering van de toren uit Zeeland die aan de andere kant van het lokaal prijkt. "Die hebben we met acht personen gemaakt", zegt Aat. "Het lijkt wel een glas in lood raam. Ik zei: ‘geeft mij maar het bovenste stukje’. Zo heb ik de wolken, het vakje rechtsboven ingeschilderd. Het was voor een wedstrijd, maar we hebben niets gewonnen."

De schilders verwelkomen graag geïnteresseerde nieuwe mensen. De activiteit is voor iedereen toegankelijk. Belangstellenden kunnen in het Cultuurhuis een kaart kopen voor 22,50 euro, maar ze kunnen ook 2,50 euro per keer betalen. De schilderclub is aangesloten bij SamenZwolle. De club heeft een lokaal op de derde verdieping van Cultuurhuis Stadshagen. Schilderen kan op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur met een pauze om 14.30 uur. Een lift is aanwezig.

De schilderclub neemt de zomer vrij tot en met 5 september. Meer informatie via is verkrijgbaar via het mailadres h. aaldenberg@hotmail.com of in het Cultuurhuis.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages gisteren
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages gisteren
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 24 apr, 10:15