Afbeelding

Zaterdag 3 augustus is het weer stoomdag

Algemeen

Op zaterdag 3 augustus a.s. is het gemaal weer onder stoom en gratis toegankelijk. U kunt op eigen houtje door het stoomgemaal lopen en voor de jeugd is er een gratis speurtocht beschikbaar.

U en jij zijn deze dag van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De aanwezige vrijwilligers geven natuurlijk weer met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek.

Het gemaal is open van 10.00 tot 16.00 uur. Het bezoekerscentrum, waar u voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunt, is eveneens open.

Gemaal Veneriete van Waterschap Drents Overijsselse Delta is eveneens open en vrijwilligers van het waterschap geven u daar de gewenste informatie.

De kaarsen met een afbeelding van het stoomgemaal zijn nog steeds verkrijgbaar. Ze zijn niet duur, dus heel geschikt als klein cadeautje i.p.v. een bosje bloemen.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 8 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren