Afbeelding
Eigen foto

SPLIJ+ onthult informatiepaneel bij Katerveersluizen

Algemeen

ZWOLLE - Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta + (SPLIJ+) heeft op zaterdag 24 augustus bij de Katerveersluizen het eerste van zeventien nieuwe informatieborden geplaatst.

In de IJsselzone tussen de stad Zwolle en de IJssel wordt op verschillende plekken iets verteld over het landschap en haar bewoningsgeschiedenis. In het najaar van 2019 vervangt SPLIJ+ alle zeventien bestaande informatieborden. De panelen krijgen een nieuwe opmaak, waar nodig een nieuwe tekst met kaartmateriaal en andere afbeeldingen. De eerste set met borden voor het deelgebied Spoolde is gereed. De Katerveersluizen zijn uitgekozen als eerste plaatsing vanwege de viering van 200 jaar Willemsvaart.

Pier Karenbeld schetste de cultuurhistorische waarde van de plek en bedankte Aart Borst voor zijn grote inzet voor Spoolde. Na het dankwoord onthulden Aart Borst en Jan Gulikers het bord dat verhaalt over dit gebied. “Wat tweehonderd jaar geleden is aangelegd vanuit economisch perspectief is vandaag de dag waardevol erfgoed”, volgens de stichting. De nieuwe informatieborden zijn één van de middelen om aandacht te vragen voor het IJssellandschap. Naast dit werk geeft de stichting uitvoering aan de Groen Blauwe Diensten, waarmee langjarig beheer van karakteristieke landschapselementen geborgd moet zijn. Wie dit werk wil ondersteunen, kan zich aansluiten bij de campagne ‘Hart voor de IJsseldelta’, donateur worden van SPLIJ+ en de website bezoeken: www.splij.nl.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 5 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden