Afbeelding

‘55Plus Schaakt’ zet de stukken weer op het bord

Algemeen

AA-LANDEN - ‘55Plus Schaakt’ gaat op 3 september weer van start. Mensen die belangstelling hebben om mee te spelen, worden uitgenodigd te komen kennismaken.

De leden van ‘55Plus Schaakt’ zijn ervaren en beginnende schakers, zowel mannen als vrouwen, uit Zwolle van 55 jaar en ouder. Iedere dinsdagmiddag schaken zij van 14.00 tot 17.00 uur in een gehuurde ruimte in woonzorgcentrum de Rivierenhof aan de Zijpe 4 in de Aa-landen. ‘55Plus Schaakt’ is een kleinschalige schaakclub waar de leden elkaar wekelijks op een vriendschappelijke wijze en in een prettige sfeer achter het schaakbord treffen. Het schaken gebeurt serieus.

Op deze middagen spelen de leden onderling een interne competitie. Er wordt een indeling gemaakt waarbij de spelers van een min of meer gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Soms wordt dit patroon doorbroken met simultaan schaken, onder meer bij een wedstrijd tegen een andere vereniging. De interne competitie loopt van begin september tot en met eind mei. In juni kan vrij worden gespeeld.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie, aanmelden of om een keer vrijblijvend een partijtje te schaken, een e-mail sturen naar schaken55plus@hotmail.com of telefonisch contact opnemen met wedstrijdleider G.J. te Winkel: (038) 363 66 77.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden