Afbeelding

Run2Day Zwolle: Hardlopen is meer dan rennen alleen!

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Aan de Vechtstraat 31 kunnen de hardlopers van Zwolle en wijde omgeving al meer dan vijftien jaar terecht voor het allerbeste advies op hardloopgebied. Bij deze toch wel bijzondere vestiging van Run2Day zijn dag in dag uit gepassioneerde experts bezig om mensen aan het lopen te brengen en te houden.

Run2Day Zwolle werkt samen met een groot aantal specialisten in de regio op het gebied van fysiologie en podologie. Een mooi voorbeeld is Vincent Linckers, die als sporttherapeut van By Vincent met al zijn expertise al veertien jaar betrokken is bij Run2Day Zwolle. En hij heeft iedere eerste zaterdag van de maand zijn gratis inloopspreekuur in de winkel van 11.00 tot 12.00 uur. De winkel is in Zwolle begonnen aan het Diezerplein, maar groeide daar binnen vijf jaar uit het jasje en is nu alweer ruim tien jaar gevestigd aan de Vechtstraat waar ook altijd wel wat te doen is. Een deel van het team is net weer terug uit Bormio waar Eddie Sevink (eigenaar van Run2Day Zwolle) samen met een geweldig team vrijwilligers jaarlijks de Stelvio for Life organiseert. Met dit evenement wordt geld opgehaald voor gepersonaliseerd kankeronderzoek van Barcode for Life. Ze zijn weer teruggekomen met een gigantische cheque waardoor de teller in de afgelopen acht edities van dit evenement boven de 2 miljoen euro staat! En met dit geld wordt geweldig baanbrekend onderzoek gedaan.

Op 3 september wordt er weer begonnen met een startersclinic (meedoen kan nog: www.run2dayevents.nl), maar er staan ook weer een heleboel evenementen op de kalender. Run2Day is de initiatiefnemer van Free Feet 038. Free Feet 038 running events zijn gericht op vooral plezier hebben in het hardlopen met elkaar op een bijzondere plek of met een apart thema. Het zijn geen wedstrijden en is bereikbaar voor iedereen die een paar kilometer kan hardlopen of stevig kan doorwandelen. Snelheid is niet van belang. De runs zijn altijd gratis, maar een bijdrage in de bus voor Stichting 112Nepal is altijd welkom. Op 26 september staat er in de internationale week van de vrede voor de Free Feet 038 hardloopvrienden de ‘Van Kerk via Synagoge naar Moskee’ editie op het programma! Een geweldige manier om verbindingen te zoeken en te leggen. Aanmelden voor deze editie is noodzakelijk! Maar er is ook een bijzondere samenwerking met Staatsbosbeheer. Op 14 september organiseren zij voor en met hun de derde Weerribben Trail. De opbrengst van deze run is voor Staatsbosbeheer en wordt geïnvesteerd in zaken die voor de bezoekers aan de gebieden ten goede komen. Op 8 oktober en 19 november staan er ook weer gave Free Feet 038 runs op het programma. Maar natuurlijk zijn er ook regelmatig lezingen en workshops in de Runhouse van Run2Day Zwolle. Uitgebreide informatie over alle evenementen van Run2Day Zwolle is te vinden op www.run2dayevents.nl en men kan natuurlijk altijd terecht in de winkel met vragen. Een winkel waar sociaal verantwoord ondernemen meer is dan alleen een paar woorden. Het is verankert in haar DNA. De winkel bestaat om anderen te helpen. Op vele vlakken. Run2Day Zwolle: Door Runners - Voor Runners.

Run2Day Zwolle

Vechtstraat 31

8021 AS Zwolle

(038) 454 56 66

zwolle.run2day.nl

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden