Afbeelding
Annie van 't Zand

Op 14 september is het Open Monumentendag bij het Oude Stoomgemaal

Algemeen

A.s zaterdag is het Open Monumentendag en natuurlijk is Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal die dag open van 10.00 tot 16.00 uur. Onze vrijwilligers zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven. Het gemaal is onder stoom zodat u heel goed zien kunt hoe het allemaal in z’n werk gaat.

Er zijn ook extra activiteiten. Vrijwilliger Wim Kasper en kleinzoon Jarnick van Putten zijn aanwezig. Zij laten u zien hoe je door middel van webbing een nieuwe zitting in een stoel maakt. Ook bijzonder is het inbedrijfstellen van een stoomgenerator uit de tweede wereldoorlog. Deze is onlangs gerestaureerd.

Voor de kinderen is een gratis speurtocht door het gemaal beschikbaar. In het bezoekerscentrum bent u welkom voor koffie, thee, limonade en een verpletterend uitzicht. De kaarsen met een afbeelding van het gemaal zijn nog te koop in het bezoekerscentrum.

Zoals gebruikelijk is ook het gemaal Veneriete van de buren open. Medewerkers van waterschap WDODelta zijn daar aanwezig voor het beantwoorden van al uw vragen over dat gemaal.

We zullen u zaterdag graag begroeten aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden. Gratis toegang.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59