Afbeelding

Toegankelijk Zwolle vraagt aandacht voor een toegankelijk en inclusief Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - De landelijke Week van de Toegankelijkheid wordt in de tweede week van oktober gehouden. Het motto van dit jaar is ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt.’

Toegankelijk Zwolle vindt dit een goed moment om extra aandacht te vragen voor een toegankelijk en inclusief Zwolle, zodat mensen met een fysieke, auditieve, visuele en/of psychische beperking ook zo zelfstandig en volwaardig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Gedurende deze periode worden er diverse activiteiten in de stad georganiseerd waaraan Zwollenaren kunnen deelnemen. Zo volgt er op maandagavond 7 oktober in Stadkamer Centrum een gesprek na het zien van de documentaire ‘80% Ongeschikt’. Wie is er eigenlijk (on)geschikt voor werk en in welke mate? Mari Sanders, de filmregisseur en hoofdrolspeler in de documentaire, opent de avond. Op 11 oktober kan men tijdens een lunch bij de Hofvlietvilla zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te lunchen. De deelnemers krijgen hierbij ondersteuning van Visio en een ervaringsdeskundige van Toegankelijk Zwolle. Voor de sportfanaten is, samen met BeQuick'28, een rolstoelbasketbaltoernooi op het Deltion College georganiseerd. Wie samen met collega’s, familie of vrienden een sportieve avond wil beleven én ervaren hoe het is om te sporten met een beperking, kan zich aanmelden.

Op www.toegankelijkzwolle.nl staat meer informatie over de activiteiten tijdens Week van de Toegankelijkheid 2019. De activiteiten zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. Wie geïnteresseerd is of vragen heeft, kan mailen naar info@toegankelijkzwolle.nl.