Afbeelding
Eigen foto

Palet verwelkomt honderdste lid

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Kunstenaarsvereniging Palet heeft de honderd leden bereikt. De gelukkige is Zus van Zand uit Dedemsvaart.

Voorzitter Frida Hengeveld heeft haar dinsdag in Academiehuis de Grote Kerk officieel als lid geïnstalleerd tijdens de grote zomertentoonstelling van Palet, die nog tot 22 september duurt. “Het ledental van Palet was de laatste jaren wat teruggelopen, maar de afgelopen maanden zijn er weer flink wat leden bijgekomen. Een goede ontwikkeling, temeer daar het vaak jongere mensen betreft”, meldt de vereniging.

Palet is de oudste kunstenaarsvereniging in Zwolle, in 1947 opgericht door een groep enthousiaste kunstenaars en kunstliefhebbers. “De vereniging is nog even vitaal als in het begin, en heeft zich voortdurend verjongd en aangepast aan de nieuwe tijd. Dat is te zien aan het toegenomen gebruik van moderne digitale technieken, zoals computer en iPad. Maar er wordt ook veel gebruik gemaakt van traditionele middelen, zoals olieverf, acryl- en aquarelverf en pastel. Daarnaast worden er grafische technieken beoefend, wordt er gebeeldhouwd, geboetseerd en keramiek gemaakt. Enkele leden ontwerpen sieraden”, aldus de kunstenaarsvereniging.

Palet is een kunstenaarsvereniging waar zowel professionele kunstenaars als amateurs lid van zijn. Iedereen kan in principe lid worden, maar er wordt wel een zeker niveau van de nieuwe leden verwacht. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een aantal donderdagavonden meedoen met portret- en figuurtekenen om de sfeer te proeven. Juist het werken in elkaars gezelschap werkt volgens de leden enorm inspirerend. “Je leert van elkanders werk en na afloop leer je elkaar beter kennen aan de gezellige bar in het Paletgebouw aan de Bagijneweide.”

Zie voor meer informatie www.paletzwolle.nl en/of www.facebook.com/paletzwolle.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden