Het nieuwe logo werd onthuld tijdens de viering van het vijftienjarig bestaan
Het nieuwe logo werd onthuld tijdens de viering van het vijftienjarig bestaan SportService Zwolle

Jubilerend SportService Zwolle staat stil bij overlijden van SVI-voorzitter Velthuis

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE – Natuurlijk werd er op het jubileumfeestje van SportService Zwolle, gevierd in het aan de Westerveldse Kolk gelegen club/botenhuis van ZRZV, stil gestaan bij het overlijden van SVI-voorzitter Harro Velthuis. Als aanjager van de metamorfose 'van clubhuis tot buurthuis' was hij in Zwolle een lichtend voorbeeld voor andere clubs, waarvoor hij door SportService werd geprezen.

Tijdens de viering van '15 jaren SportService Zwolle' werd door de nieuwe directeur Jolanda van der Veer met een minuut stilte eer betoond aan Velthuis en aan Tamara Ernst, een oud-medewerker die omkwam bij de MH17-ramp. Ook sportwethouder Rene de Heer had mooie woorden over voor Velthuis, die na een kort ziekbed overleed.

Velthuis zou maandag 16 september op de ledenvergadering van SVI de voorzittershamer overdragen aan Geert Prins omdat hij naar eigen zeggen niet 'de zieke voorzitter' wilde zijn, maar overleed een dag eerder. De vrouw en zoon van de overleden preses waren wel aanwezig op een zeer emotionele avond in het clubhuis van SVI, dat tegenwoordig de functie van buurthuis heeft. Een metamorfose waar Velthuis de noodzaak van inzag en waarvoor hij twee jaren geleden het initiatief nam. Dat initiatief werd vanaf het eerste moment door SportService Zwolle omarmd. Mede hierdoor werd de club een lichtend voorbeeld voor andere clubs die zoeken naar mogelijkheden om hun voortbestaan te waarborgen en hun (maatschappelijke) rol in de wijk opnieuw vorm te geven.

Tentakels in wijken en sportparken

SportService Zwolle heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een uitvoerder van beweegactiviteiten, met drie mensen in dienst, tot een grote club gedreven mensen die zich op allerlei gebieden inzet voor sport en bewegen in Zwolle, met tentakels in wijken (buurtsportcoaches) en sportparken (sportparkmanagers). Een instantie met een verbindende kracht, die sportclubs met raad en daad bijstaat en zich in de loop der jaren een serieuze (gespreks)partner heeft getoond voor onder meer de gemeente en onderwijsinstellingen. “Daar mogen we als stad de handen mee dicht knijpen”, vond De Heer. “En ze weten zichzelf altijd opnieuw uit te vinden”, besloot de sportwethouder zijn lovende toespraak.

Alle inwoners laten bewegen

Voor SportService is de volgende stap dat ze hun eigen 'events' verder willen professionaliseren, zoals de schoolsporttoernooien en de MudRun. “Ook willen we de zichtbaarheid bij bedrijven vergroten. Niet alleen kinderen en ouderen laten bewegen, maar alle inwoners van Zwolle. We willen nog meer de verbinding maken met bedrijven en organisaties. Ook gaan we onze expertise beschikbaar stellen voor de regio. Want er is gezien dat er in Zwolle iets moois is neergezet”, aldus Van der Veer, die dit jaar de voorzittershamer overnam van Jeroen van Leeuwen, tegenwoordig algemeen directeur van PEC Zwolle.

Lees binnenkort in De Swollenaer een interview met Van der Veer, de derde voorzitter in de vijftienjarige geschiedenis van SportService Zwolle.

Afgelast

Vanwege het overlijden van Velthuis zijn alle wedstrijden van SVI voor komend weekeinde afgelast.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11