Afbeelding
Cora Tamarinof

Galerie Bagijneweide toont Frankrijk en plein air

Algemeen

ZWOLLE - Kunstgalerie Bagijneweide toont twee weekeinden het werk van twee groepen Paletkunstenaars die deze zomer schilderden in de vrije buitenlucht van Frankrijk.

De expositie is te zien op zaterdag en zondag 5 en 6 oktober en 12 en 13 oktober van 11.00 tot 16.00 uur in het Paletgebouw aan de Bagijneweide 15.

Eén groep ging naar de Normandische kust die sinds de impressionisten veel schilders inspireert. Op deze tentoonstelling zijn daar diverse voorbeelden van te zien. De schilderijen van Cora Tamarinof tonen de Normandische kust met het innerlijke licht in het zeewater van de Atlantische Oceaan.

De tweede groep Paletkunstenaars trok naar de Morvan, het heuvelachtige deel van de Bourgogne. Het rijkgeschakeerde landschap met afwisselend bos, meertjes, heuvels en bouwland inspireerde tot werken, zoals een schilderij van Roeli Rumscheidt. In heldere verzadigde kleuren toont het vruchtbomen langs de rand van een weiland met een meertje, waar op de voorgrond een eenzaam stuk wasgoed zich harmonieus nestelt in het geheel.

“Uit de werken spreekt de stem van de vrijheid van het landschap, en vaak spat de joie de vivre van het doek”, volgens de kunstenaarsvereniging. “Deze expositie toont juweeltjes van schilderijen, nu eens geen grondig uitgewerkte schilderijen uit het atelier, maar schetsen uit de vrije natuur. Daarmee wordt het de directe vrucht van het moment dat de geest prikkelt. Een expositie waar je blij van wordt.”

De toegang is vrij.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43