Afbeelding
Frank van Hienen

Buurtinitiatieven worden zichtbaar met paaltjes

Algemeen

ZWOLLE-ZUID – Wethouder Michiel van Willigen heeft zaterdag tijdens Burendag de eerste twee herkenningspaaltjes in Zwolle-Zuid geplaatst.

De gemeente Zwolle wil op deze wijze buurtinitiatieven meer zichtbaar maken. Op de paaltjes en bordjes wordt het beeldmerk ‘Buurtinitiatief’ geplaatst. De wethouder plaatste de eerste paal bij ‘Tuintje op Zuid’ en de tweede paal bij ‘Het Handenplein’.

Buurttuin ‘Tuintje op Zuid’ in de wijk Ittersum is ingericht als buurttuin voor bewoners van de wijk Ittersum. Een groep bewoners heeft daartoe in 2015 na overleg met de gemeente het initiatief genomen. Tijdens Burendag repareerden buurtbewoners de plantenbak, werden de bankjes verstevigd, een wilgenhut gevlochten en appels en peren geplukt.

‘Het Handenplein’ in de wijk Gerenlanden is het afgelopen jaar ingericht naar de ideeën van de aanwonende bewoners die al het werk hebben gedaan en samen het onderhoud voor hun rekening nemen. Tijdens Burendag werden bloembollen in de tuin geplant die ook verspreid door de wijk de grond in gingen.