Afbeelding

Slippertje in slotminuten kost Exstudiantes punt tegen topploeg

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – De eerste overwinning moet dit seizoen nog worden geboekt, maar na de 4-3 nederlaag tegen KTP Nieuw Roden heerste er toch een 'positieve vibe' in het team van Exstudiantes/Schuurman Bouwadvies, dat voor het derde jaar uitkomt in de eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen.

De 4-3 nederlaag tegen KTP Nieuw Roden, al jaren een topploeg in Nederland, bood een stuk meer perspectief dan de pijnlijke 2-11 nederlaag in de competitieopener. Met het 1-2 verlies tegen Drachten in de beker werd de stijgende lijn al ingezet en tegen KTP was een stunt in de maak. De tactiek om het achterin dicht te houden en in de counter gevaarlijk te worden, pakte lange tijd perfect uit.

Tot drie keer toe kwam Exstudiantes op voorsprong (goals van Linda Dolstra en twee keer Jennieke de Pater Van der Pol), maar in de slotfase kon de druk van de thuisploeg niet meer worden weerstaan. Twee minuten voor tijd ging de Zwolse keeper in de fout en viel de 4-3. "We hebben verzuimd het af te maken", vond trainer Marcus-Jan Schiere. "Maar met zo'n kleine groep (zes speelsters in plaats van de gewenste negen) in het hol van de leeuw is dit wel een knappe prestatie."

Dat het team en de trainer, ondanks de nederlaag, goed geluimd zijn, is niet zo gek. Ten opzichte van vorig seizoen, toen Exstudiantes net ontsnapte aan degradatie, zijn de randvoorwaarden een stuk beter en daarmee de hoop op beterschap een stuk groter. Er is zesduizend euro aan sponsorgeld opgehaald en dus de mogelijkheid om elke week te trainen. "Vorig jaar was dat vrijblijvender, maar nu trainen we elke week. Daardoor zijn er ook speelsters afgehaakt. We hebben wat meer door geselecteerd."

Of de stijgende lijn snel wordt omgezet in resultaten is de vraag. Aanstaande vrijdag krijgt de Zwolse zaalvoetbalploeg het wederom voor de kiezen als de huidige landskampioen TPP/Feyenoord Futsal op bezoek komt in de WRZV Hallen. Aanvang: 20.30 uur.

IFC Zwolle

Ook voor de mannen van IFC Zwolle is het nog wachten op de eerste punten van het seizoen. Vrijdag verloor de promovendus de tweede wedstrijd in de eerste divisie met 4-2 van LTC. Vrijdag wacht de eerste thuiswedstrijd als Texel '94 op bezoek komt. Eveneens vanaf 20.30 uur, maar dan in het Landstede Sportcentrum.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden