Nikita Tromp eerder dit seizoen in actie tegen ADO Den Haag
Nikita Tromp eerder dit seizoen in actie tegen ADO Den Haag Pedro Sluiter (archief)

Tromp helpt vrouwen PEC aan tweede punt

ZWOLLE - De vrouwen van PEC Zwolle hebben in de vijfde wedstrijd het tweede puntje van dit seizoen behaald en dat terwijl de ploeg halverwege nog tegen een 0-3 achterstand aankeek tegen Heerenveen.

In een qua veldverhouding gelijkwaardige eerste helft was Heerenveen het meest effectief en met drie treffers profiteerden de bezoekers optimaal van de kwetsbare Zwolse defensie. Onder meer Maud Asbroek was namenens PEC dichtbij een treffer met een vrije trap op de lat.

Nikita Tromp was in de tweede helft goud waard voor het team van trainer Joran Pot, dat uit een schier kansloze positie terugkwam en een punt uit het vuur sleepte. De spits, die vorig seizoen voor Jong Ajax speelde, versierde twee strafschoppen en benutte ze allebei zelf, in de 64ste en 76ste minuut. Haar tweede en derde treffer van deze competitie. Tussendoor zette Dominique Bruinenberg de 2-3 op het bord met een heerlijke knal in de kruising.

Een week eerder waren de rollen omgedraaid en gaf PEC op bezoek bij vv Alkmaar een 0-2 voorsprong uit handen (2-2).

PEC Zwolle Vrouwen heeft dankzij het tweede punt de rode lantaarn in de eredivisie overgedaan aan Excelsior Barendrecht, over twee weken de volgende tegenstander.