Afbeelding

De Buurman bewijst dat bewust barbecueën lekker en gezond is

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Laat het woord barbecue vallen en velen krijgen een visioen van vlees en nog eens vlees. De Buurman in Berkum leverde onlangs echter het bewijs dat barbecueën op de Kamado met twintig procent vlees en tachtig procent groenten en fruit minstens zo lekker is.

Zeker met het menu dat Djurre (bekend vanwege zijn recepten voor De Buurman) zijn gasten voorschotelde. “Het was heerlijk”, blikt Jeroen Stegeman terug. De ondernemer kiest met zijn zaak De Buurman VersLokaal aan de Campherbeeklaan 52 in Berkum voor wat hij noemt ‘dichtbij de natuur eten’. Dat betekent een rijk assortiment aan eerlijk vlees en overheerlijke groenten, fruit, zuivel, maaltijden en andere producten van lokale boeren en telers. Boeren die net als hij gaan voor gezond en eerlijk voedsel, puur van smaak.

De gasten konden tijdens het vijfgangen-menu, dat Djurre maakte, zich nog eens overtuigen van wat bewust eten met je doet. “We hadden acht mensen te gast die via een bonnenactie in onze zaak of de Maaltijdbox meedongen voor een workshop Kamado of Green Egg. Het zijn dus mensen die al bewust eten.”

Dat maakte de verrassing van een gezonde barbecue niet minder groot. Stegeman: “De gemiddelde barbecue is niet erg gezond. Vaak eten we te veel van het verkeerde vlees. Met name mannen zijn echte carnivoren. Als je na afloop van hen hoort dat het met minder vlees en meer groenten en fruit nog lekkerder was, zegt dat wel wat.”

Uiteraard zal het vakmanschap van Djurre ook hebben meegespeeld. Stegeman: “Hij maakt heerlijke recepten voor de Maaltijdbox en bewees met dit vijfgangen-diner dat je ook bij een barbecue kan werken met voor- hoofd en nagerechten.”

Voor meer informatie zie debuurman.nu of bezoek de winkel.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 3 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden