Afbeelding

‘Vrouwen willen zélf klussen’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Bouwmarkt Hornbach heeft voor het tweede weekend op rij een serie Women at Work Projectavonden georganiseerd. Meer dan vierhonderd vrouwen staken de handen uit de mouwen tijdens de worpshopavonden die plaatsvonden in Den Haag, Groningen, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zwolle.

Klus-skills van zowel beginnende als gevorderde doe-het-zelvers werden naar een hoger niveau gebracht. “Van het omgaan met powertools tot het tegelen van vloeren en wanden of het aanleggen van elektra. Geen uitdaging is te groot”, laat Ellen van den Ham, vestigingsmanager van Hornbach Amsterdam, weten. “Vrouwen hebben zich massaal aangemeld. Het was een flinke groep om workshops aan te geven, maar ze wilden geen woord van de uitleg missen en stonden te popelen om aan de slag te gaan. Vrouwen zijn erg gedreven in het klussen en ik durf te stellen een stuk nauwkeuriger dan mannen. Als ze iets doen, doen ze het goed.”
“Al enige tijd signaleren we dat de rol van vrouwen in klusprojecten verandert”, vervolgt Ellen. “Waar zij voorheen vooral betrokken waren bij de oriëntatiefase, denk aan het selecteren van kleuren en materialen, zijn zij tegenwoordig steeds vaker degenen die het project ook tot uitvoering brengen. Vrouwen zien in dat ze veel klussen zelf kunnen, als ze maar goede uitleg krijgen. De behoefte aan klusadvies neemt dan ook toe. En deskundig advies, dat is precies waar wij als projectbouwmarkt voor staan. We zijn er voor doe-het-zelvers die een project van A tot Z, op gedegen wijze, willen beetpakken. Klussen is veel te leuk om aan mannen over te laten!”