Filosofe Stine Jensen bezoekt ZZUit

Algemeen

ZWOLLE-ZUID - ZZUit ontvangt op vrijdag 11 oktober om 20.15 uur filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen (1972).

Jensen schreef boeken over mannelijkheid en vrouwelijkheid, opvoeden, emoties en identiteit. Deze avond spreekt ze over haar laatste boek’ Goeroes’, over spiritualiteit. In dit boek onderzoekt de schrijfster de relatie tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid, autonomie en overgave en de behoefte aan spirituele groei.

Stine Jensen is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste. Tijdens een cursusweek mediteren in Frankrijk kwam zij voor de vraag te staan: hoe ver ben je bereid te gaan voor je spirituele ontwikkeling? En wat mag een leraar wel of niet doen? “Veel moderne spiritualiteit is lang niet zo zen als we denken”, volgens Jensen. “De vergelijking met een onderdrukkende religie of een sekte kan gemakkelijk worden gemaakt wanneer je je afhankelijk maakt van een geestelijk leider. Maar de kracht van moderne spiritualiteit zit hem juist vaak ook in de aantrekkingskracht van de gemeenschap in een individualistische samenleving.” Ga voor meer informatie en reserveren naar www.zzuit.nl of www.zwolsetheaters.nl. 20:15 uur De entree bedraagt 10 euro. De bijeenkomst wordt gehouden in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 19 uur geleden