Dubbel Jubileumconcert met Eric Vloeimans

· leestijd 1 minuut Cultuur

Dubbel jubileumconcert met Eric Vloeimans

De Christelijke Muziekvereniging te Hattem, is al een oude dame. Zij is op 13 oktober a.s. 120(!) jaar geworden. Hoewel de muziekvereniging al oud is, staat zij met beide benen in de samenleving en is zij niet bang om mee te gaan met de tijd. Daarbij maakt de CMH gebruik van moderne hulpmiddelen. De vereniging verloochent haar fanfare-roots niet, maar durft ook van de gebaande paden af te gaan. Moderne muziek, nieuwe technieken, cross-overs, gedichten, spreekstemmen, bekende en minder bekende professionele artiesten, de CMH heeft het allemaal meegemaakt in haar bestaan.

De CMH wil een feestje geven, om te vieren dat zij na 120 jaar nog springlevend is! En hoe bijzonder is het dat dirigent Carlo Balemans al 25 jaar muzikaal leider is? Hij is al die jaren met de leden meegegroeid. Niet alleen het orkest heeft een ontwikkeling doorgemaakt, maar ook Carlo heeft heel wat meegemaakt in die tijd. Zo heeft hij een groot netwerk aan artiesten opgebouwd in zijn carrière en zijn reizen die hij heeft gemaakt. En daar maakt de CMH graag gebruik van. In de regio heeft de CMH een naam als een orkest die bijzondere dingen doet.

Om het dubbele jubileum extra feestelijk te maken, heeft de CMH Eric Vloeimans gevraagd om samen een concert te geven. Eric Vloeimans is een bekende Nederlandse jazztrompettist, maar heeft een keur aan stijlen in huis. Van Barok tot pop en van klassiek tot jazz. De manier waarop Eric trompet speelt is niet overheersend, maar warm en melodieus. Hij heeft al met grote namen en orkesten samengewerkt, en doet dat nog steeds. Carlo heeft net als Eric aan het conservatorium in Rotterdam gestudeerd. In 2011 heeft Carlo met Eric en Martin Fondse muziek gecomponeerd voor de Kunstprijs Zuid-Holland. Deze prijs heeft Eric toen gewonnen. Ook werkte hij in 2015 mee aan het titelnummer van het album Embrace van Armin van Buuren.

Eric Vloeimans staat vaak in grote concertzalen. We willen hem letterlijk dicht bij de mensen brengen, door het concert in een kleinere zaal te geven.

Het podium aan de Veldhoeve 1 staat klaar voor hem en het A-orkest van de CMH op zaterdag 23 november. Om 20.00 uur begint daar het feestje. Meer info op www.cmhattem.nl.

Kaarten voor slechts € 12,50 per stuk, zijn te reserveren door via info@cmhattem.nl

We hopen u dan te mogen begroeten!

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden