Goudsteeg21: Zweedse band The Cult of Boydah in De Singel

Algemeen

Donderdagavond 31 oktober treedt The Cult of Boydah op in Café De Singel. Het concert wordt georganiseerd door Goudsteeg21, begint om 21:00 uur en de toegang is gratis.

The Cult of Boydah is een band uit Zweden, die een kleine vijf jaar geleden opgericht werd door Zack Thoresson. Ze hebben vele clubshows gedaan en op de nodige festivals in Scandinavië gestaan. De muziek van deze band kan omschreven worden als dromerige pop met psychedelische invloeden. Twee albums zijn er uitgekomen. De vorig jaar november gelanceerde LP ‘Electric Youth’ werd door velen een klein psychedelisch meesterwerk genoemd.

Het geluid van The Cult of Boydah is een koele bries, een verfrissende regenbui op het Zweedse platteland. De muziek is vrij en ontspannen, een mengsel van ‘çatchy songs’ met poëtische teksten en instrumentale jams. Een optreden klinkt soms haast loom en dan weer hoogst energiek. Geen enkel optreden is gelijk en elke keer verrassend. Wat wel consequent terugkomt is de brede glimlach op de gezichten van het publiek na ieder optreden van The Cult of Boydah.

Het concert van The Cult of Boydah is het tweede concert dat Goudsteeg21 dit nieuwe seizoen organiseert. Goudsteeg21 zoekt naar een vaste plek voor haar concerten. Die is nog niet voorhanden. Vandaar dat de concerten steeds op wisselende locaties plaatsvinden. Om op de hoogte te blijven kunnen geïnteresseerden zich abonneren op de nieuwsbrief (via www.goudsteeg21.nl) of door de Facebookpagina van Goudsteeg21 een like te geven.