Afbeelding
Eigen foto

Eerste theologische eetcafé behandelt groene theologie

Algemeen

BINNENSTAD - Zwolse theologen spreken zich op zes woensdagavonden uit over een actueel thema in Het Vliegende Paard aan de Voorstraat. Iedereen is welkom vanaf 17.30 uur en kan mee eten in dit theologisch eetcafé.

Op 6 november spreekt dominee Iemke Epema over groene theologie. De kosten zijn 7,50 euro per persoon per avond, inclusief maaltijd. Aanmelden kan uiterlijk 3 november bij an.vandermeulen@planet.nl. De belangstellenden wordt verzocht daarbij te vermelden als die vegetarisch eet.

Het theologisch eetcafé begint met inloop en een drankje. Om 18.00 uur wordt het thema kort neergezet, gevolgd door twintig minuten discussie aan de hand van twee vragen. Om 18.30 uur begint de maaltijd en wordt het gesprek aan tafel voortgezet. De maaltijd wordt om 19.30 uur afgesloten.

Op woensdag 6 november gaat dominee Epema in op het thema groene theologie. Moet de kerk mensen aansporen om milieubewust te leven? En op welke gronden? Wat zegt de Bijbel eigenlijk over duurzaam leven? Is de milieucrisis niet mede het gevolg van de manier waarop in het christelijk geloof de mens altijd op een voetstuk is gezet, als heer en meester over de schepping? Voel je je schuldig over je eigen ecologische voetafdruk of kun je daar niet mee zitten? Onderwerpen in volgende edities van het theologisch eetcafé zijn onder andere de vluchtelingencrisis en de vraag of er een heel nieuw christendom denkbaar is.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37