Afbeelding
Eigen foto

Tricklebolt gaat op zoek naar Atlantis tijdens Popronde Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Tricklebolt keert met nieuw werk op zak terug naar Zwolle op 1 november tijdens Popronde 2019. De Sallandse rockformatie, met Zwolse roots via gitarist Tim Kampman, staat momenteel als succesvol oosters exportproduct middenin het rondreizende Poprondecircus.

De formatie heeft nog zeven van de 21 shows te gaan, in Emmen, Rotterdam, Alkmaar, Deventer, Hilversum, Enschede en Zwolle. In Zwolle is Tricklebolt na onder meer een uitverkochte clubshow in Hedon (2018), optredens op Bevrijdingsfestival Overijssel en twee keer een volle support voor het Amerikaande Y&T (2019) in Hedon al geen onbekende meer. In 2019 heeft de band inmiddels een volledig nieuwe tweede plaat uitgebroed, waarvan de tweede single ‘Atlantis’ nu naar buiten komt. Knipogend naar de jaren tachtig springt de band op een catchy en meer psychedelische wolk en laat zo weer een nieuwe kant van zichzelf horen.

‘Atlantis’ staat op het nieuwe album ‘Straight Into The Blue’ dat in het voorjaar 2020 boven water zal komen. Ondertussen wordt het nummer al uitgebreid live gespeeld tijdens Popronde 2019, waar het volgens de formatie met veel enthousiasme wordt ontvangen.

Met de clip bij de nieuwste single ‘Atlantis’ gooit Tricklebolt een lekkere scheut olie op het dorpse roddelvuur die de band in de vorige single ‘Backbite’ al bekritiseerde. Naast het waanbeeld ‘die liggen in de goot’ zal daar nu ongetwijfeld ook de vraag rijzen welke paddenstoelen er deze herfst uit de grond zijn geplukt. Tricklebolt steekt er flink de draak mee door een duik te nemen in de diepe blauwe oceaan, zoekend naar het verdronken paradijs Atlantis: van vervreemdende en misofonie-opwekkende tafelscenes naar Neptunus in een kwallenzee, tot verdwaald raken in een jaren tachtig aerobics video. Te veel trip voor een rode draad, wat waarschijnlijk te wijten valt aan al dat ingeslikte zeeschuim, onderweg naar het onbereikbare Atlantis.

Voor Tricklebolt voelt Popronde Zwolle als een warm thuiskomen. De band speelt deze dag maar liefst twee shows: Om 17.30 uur een kleinschalige preview in Plato aan de Klokkensteeg en om 23.30 uur een volledige Tricklebolt show in café In De Buurt in de Luttekestraat.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59