Afbeelding

Kennisfestival Inspireren informeert (sport)verenigingen over financiën

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De tweede editie van het kennis- en inspiratiefestival ‘Inspireren is…’ staat op 31 oktober in het teken van financiën. Op het kennisfestival zijn tien fondsen aanwezig en zijn diverse inspiratiesessies te volgen.

Elke (sport)vereniging, stichting of maatschappelijke organisaties werkt hard om de eindjes aan elkaar te knopen. Of het nu gaat om subsidies aanvragen, sponsoren zoeken en/of sinaasappels venten; het thema ‘financiën’ is voor elke club belangrijk. “Het kennisfestival is voor besturen van alle Zwolse (sport)verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties heel interessant”, zegt Freek van der Heide, adviseur Amateurkunst en Buurtcultuur bij Stadkamer dat het festival samen met SportService Zwolle en Zwolle Doet! heeft georganiseerd.

Uitdagingen

“Of je nou een voetbalvereniging bent, een wijkvereniging of een fanfare, de financiële uitdagingen om een vereniging in de benen te houden zijn voor alle clubs dezelfde. Daarom hebben we de krachten gebundeld”, aldus Van der Heide die uitlegt dat de avond zo is opgezet dat er voor elke aanwezige interessante informatie is. “Er is bijvoorbeeld een fondsenplein waar mensen in gesprek kunnen gaan met tien verschillende lokale, regionale en landelijke fondsen. Dat we zoveel verschillende fondsen bij elkaar hebben, is uniek.”

Inspiratiesessies

Verder zijn er inspiratiesessies, vooral interessant voor sportverenigingen. Zo is er het verhaal van voetbalvereniging SVI en diens ervaringen met financiën aanboren voor hun plannen. Andere sessies zijn aantrekkelijker voor culturele of maatschappelijke organisaties, of bieden ze heldere inzichten voor een club, ongeacht de achtergrond. “De drie organiserende partijen hebben goed in de gaten gehouden dat er voldoende voor de verschillende stichtingen en verenigingen in het programma zit”, weet Van der Heide.

Gratis

Het festival vindt plaats op 31 oktober vanaf 19.30 uur bij Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1A. De toegang voor dit kennisfestival is gratis. Wel vraagt de organisatie mensen die willen komen, zich in te schrijven via de website www.samenzwolle.nl/kennisfestival-inspireren-is.