Mustafa Saymak (links) raakte de lat
Mustafa Saymak (links) raakte de lat Pedro Sluiter (archief)

Zorgen PEC Zwolle nemen toe na onnodig ruim verlies bij Heracles

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – De terugkeer van John Stegeman bij de ploeg waar hij zijn grootste successen vierde als trainer is uitgelopen op een deceptie. PEC Zwolle verloor de uitwedstrijd bij Heracles Almelo met 4-0.

Stegeman zag zijn ploeg aardig uit de startblokken komen en het eerste gevaar stichten, maar uit het niets gaf PEC na ruim een kwartier spelen een doelpunt weg. Een voorzet kwam via het hoofd van Darryl Lachman voor de voeten van Lennart Czyborra, die doeltreffend uithaalde. Met een schot dat de lat toucheerde was Mustafa Saymak dichtbij de 1-1, maar de beste kans op de gelijkmaker was voor Kenneth Paal, kort na de pauze. De linksback stond helemaal vrij aan de linkerkant, maar stuitte met zijn volley op de doelman en in tweede instantie op een verdediger van Heracles. Na de 2-0 van Sylvester van der Water, na een mooie combinatie dwars door het centrum van de PEC-defensie, probeerden de bezoekers het wel, maar werden ze geslacht in de omschakeling. Mauro Junior en Joey Konings tilden de score naar 4-0 en dat deed het humeur van Stegeman geen goed. Zijn donderpreek was buiten de kleedkamer te horen.

Tegengoals te makkelijk

"Dat heeft te maken met een bepaalde discipline die je moet hebben met elkaar. Op een gegeven moment is het onnauwkeurig, schieten we de bal naar de verkeerde kleur en daar maken zij denk ik optimaal gebruik van. Daar zijn ze ook heel goed in. Maar ik had in de eerste helft niet het gevoel dat wij hier vanavond hoefden te verliezen”, baalde Stegeman, die constateerde dat zijn ploeg de goals wederom veel te makkelijk incasseerde. PEC heeft na elf duels een doelsaldo van 16-26. De dertiende plaats waar PEC op bivakkeert ziet er minder zorgwekkend uit dan hij in werkelijkheid is. Onder de Zwolse ploeg staan vier teams binnen twee punten.

Nog meer slecht nieuws was het uitvallen van Saymak, die kort na zijn gemiste kans (rond de twintigste minuut) het veld moest verlaten.

HSV Hoek en Ajax

Dinsdagavond (19.45 uur) moet PEC alweer aan de bak als de bekerwedstrijd (uit) tegen derde divisionist HSV Hoek op het programma staat. Vrijdagavond komt Ajax op bezoek in het Mac3Park stadion (aanvang 20.00 uur).