Afbeelding
Jan Amse

Wijhe kijkt terug op geslaagd Halloweenfeest

Algemeen

WIJHE – De rust in Wijhe is teruggekeerd na de zevende editie van Hallowieje. De griezels en spoken hebben het dorp weer verlaten. Het dorp kijkt terug op een heel geslaagd Halloween-feest.

Het IJsseldorp zette zich goed op de kaart tijdens de feestelijk griezelige doorkomst van de Sallandse Avondvierdaagse, vorige week dinsdag. De deelnemers lieten zich verrassen door de bijzondere ambiance en zullen Wijhe niet gauw vergeten. De plaatselijke ondernemers hadden een warm welkom voorbereid en hopen dat veel wandelaars als bezoekers terugkomen.

De vrijdag en zaterdag vormden traditioneel het hoogtepunt van het griezelfeest. Vrijdag stond de Heksenmarkt opgesteld op het Van Dedemplein en konden belangstellenden de griezelpuzzeltocht door het dorp maken. De deelname aan de lampionoptocht aan het begin van de avond was weer goed. Onderweg was te zien hoe stuntman JP de Kam halsbrekende toeren uithaalde bij de molen.

Voor wie nog niet genoeg had van alle spoken en griezels, kon zaterdagavond deelnemen aan de wandelspooktocht. In de omgeving van het dorp hadden de talrijke figuranten zich verdekt opgesteld om de deelnemers goed de schrik aan te jagen. De wandeltocht vormde het slot van weer een succesvolle editie van Hallowieje.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 22 uur geleden