Afbeelding

Regel je nalatenschap op tijd

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Als kind is Bert al anders dan de rest. Hij wordt gezien als een storende factor. Zijn moeder houdt hem altijd de hand boven het hoofd. In zijn jonge jaren trekt hij de wereld in. Hij trekt zich steeds meer terug van de familie.

Als zijn moeder overlijdt, wordt het contact steeds moeizamer. Dan wordt hij ziek en zijn gezondheid gaat hard achteruit. Dat hij ook snel komt te overlijden had hij zelf en ook zijn familie niet verwacht. Zijn zus heeft nog wel aan hem gevraagd of hij een testament heeft laten opmaken. Dat regelen we nog wel, zei hij. Maar helaas kwam zijn overlijden te snel. In zijn huis vindt ze een handgeschreven laatste wens. Zijn nalatenschap wilde hij graag ten goede laten komen aan een goed doel. Deze verklaring is niet voldoende. Het wettelijk erfrecht wordt toegepast. De nabestaanden hebben zijn wens wel gerespecteerd.

Uit het verhaal van Bert wordt duidelijk hoe belangrijk het is om je nalatenschap op tijd te regelen. Om belangstellenden te inspireren, hebben notaris Jeannet Selles en uitvaartbegeleider Freda Gaasbeek voor dinsdag 12 november een lezing ‘Testament, volmacht en uitvaartwensen’ georganiseerd. De presentatie begint om 19.30 uur en wordt gegeven bij Notariaat Elzerman aan de Veerallee 18. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@freda.nl of te bellen: 06-425 13 280.

Freda Uitvaartbegeleiding helpt mensen graag uitgebreider hun wensen vast te leggen. Een afspraak voor een kennismakingsgesprek is daarvoor snel gemaakt. Freda Uitvaartbegeleiding heeft een mooie bewaarmap, waarin alle aandachtspunten rondom overlijden en het voorbereiden op een uitvaart aan bod komen.

Wie een map wil bestellen, kan contact opnemen.

Freda Uitvaartbegeleiding

06-425 13 280

info@freda.nl