Afbeelding
Sophie Waegemaekers

Eerst in Engeland en nu op poppodium Hedon

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zondag 10 november om 15.00 uur speelt de Less is More Band op Poppodium Hedon. Dit is voor de energieke Zwolse formatie een beloning na de optredens in Engeland. Daar heeft de band laten zien en horen aan het zeer kritische Engelse publiek wat je ook nog meer kan met een brassband. De pure en directe klank van de Zwollenaren heeft veel indruk gemaakt op de Engelsen. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Uiteraard stormen de bandleden meteen door, want dit succes smaakt naar meer. Als waardering voor het innoveren van de blaasmuziek heeft de bijzondere concertserie HRFSTWND ze geprogrammeerd in Hedon. Dat is een plek waar de band prima uit de voeten kan met hun verrassende combinatie van muziek, theater en zang. Nieuwsgierig geworden? Kaarten kan je kopen via www.lessismoreband.nl

Less is More Band

Een unieke mini brassband met 6 blazers. Met hun eigenwijze geluid zijn ze puur, direct, soms een beetje rauw maar altijd vol energie. Ze treden buiten de gebaande paden door naast het musiceren ook te zingen en te acteren. Deze interessante smeltkroes zorgt voor verrassing en verwondering. Ongrijpbaar maar zeker vernieuwend, inspirerend en verbindend voor het publiek. Ze zorgen voor een spetterende glimlach op elk gezicht.

Programma

Het programma bestaat uit een tweeluik waarbij een ingrijpende gebeurtenis de rode draad vormt. Het eerste gedeelte voor de pauze met de titel “Kruispunt” is traditioneler van aard. Het vervolg “Hemels” is wat meer buiten de lijntjes. Door slim gebruik te maken van elektronica ontstaat een vernieuwend en verrassend vervolg.

Kruispunt
Elk leven gaat niet als vanzelfsprekend op rolletjes. Iedereen overkomt wel eens iets wat enorme gevolgen heeft. Je komt op een kruispunt waarvan je nog niet weet waar de wegen naar toe gaan. Ondanks alles moeten er toch keuzes gemaakt worden want je moet door. Blijven we bij elkaar of scheiden onze wegen zich? We komen erachter wat ons met elkaar verbindt en dit helpt ons samen de tocht voort te zetten en ons doel te bereiken.

Hemels
Hemels, is dit het grootste doel dat we als mens willen bereiken? Iedereen heeft zijn eigen beeld en invulling. Het leven gaat niet altijd zoals het moet gaan en een rauwe gebeurtenis kan grote gevolgen hebben. We doen enorm ons best om er weer bovenop te komen. Het is bijzonder, want met klanken en ritmes geven we het leven weer kleur en komt de puurheid weer boven. Als we van een afstand kijken naar alles wat er gebeurd is, blijft dit hemelse gevoel dan bestaan?

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden