Afbeelding
Ruben Gringhuis

CULTURELE BROEDPLEK ‘BEELDKEUKEN’ VIERT EENJARIG BESTAAN MET EXPOSITIE

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op zaterdag 16 november, om 14:00 houdt kunstcollectief ‘Beeldkeuken’ een expositie van het werk dat in haar éénjarig bestaan is gemaakt, in de atelierruimte aan de Sassenstraat 26 te Zwolle.

Een jaar geleden trok het collectief ‘Beeldkeuken’ in de voormalige keuken in het pand van Blauwdruck. Het doel was het opzetten van een atelier en een culturele broedplek. De expositie op 16 november is er om te laten zien waar de leden van de groep in de tussentijd mee bezig zijn geweest en om de samenwerking definitief op de kaart te zetten. Om 14:00 uur zal de opening plaatsvinden, waarbij ook het bord boven de ingang zal worden onthuld. Alle leden van Beeldkeuken zullen aanwezig zijn om het werk te ondersteunen en te praten over toekomstige samenwerkingen.

In het atelier aan de Sassenstraat 26 werken beeldmakers van verschillende richtingen. Er zitten drie grafisch ontwerpers, drie illustratoren en twee striptekenaars. Allemaal zijn ze actief bezig met hun eigen ontwerpcarrière, maar in samenwerking wordt er ook werk gemaakt. In de beginfase van het collectief richtten de makers zich vooral op hun eigen loopbaan. Nu, een jaar later, zal Beeldkeuken als collectief naar buiten treden. Beeldkeuken was onder andere al te zien op culturele evenementen als Lepeltje Lepeltje en Museumnacht in Enschede. In de toekomst zullen er meerdere exposities komen, ook wil het collectief haar ruimte benutten om andere projecten voor jonge kunstenaars te faciliteren, zoals de Geluidkeuken, waarbij de grens tussen beeld en muziek doorbroken wordt.