Afbeelding
Wim Eikelboom / A Rocha Zwolle

Natuurvrijwilligers maken Zwolse IJsseloevers mooier

Algemeen

Verschillende groepen vrijwilligers waren zaterdag actief langs de oever van de IJssel in Zwolle tijdens de landelijke Natuurwerkdag.

Er is een otterschuilplaats gebouwd in de Scheller en Oldeneler Buitenwaarden. Jonge boompjes zijn verwijderd uit het gebied en knotwilgen zijn bijgeknipt. Ook is er zwerfvuil geraapt. En er zijn nestkasten geplaatst voor de steenuil en de torenvalk.

De rivier-uiterwaarden in Zwolle-Zuid vormen een weids natuurgebied dat wordt beheerd door vrijwilligers van burgerinitiatief A Rocha Zwolle, samen met Uw Stadsboer. Tijdens de Nationale Natuurwerkdag was er versterking van 35 vrijwilligers. “Er was hulp van scoutinggroep Renatum 57, waardoor er een enthousiast gezelschap was van volwassenen en kinderen. We kijken terug op een geslaagde ochtend”, vertelt Wim Eikelboom van A Rocha Zwolle.

Er is ook een aantal vuilniszakken rommel opgehaald uit de uiterwaarden. Eikelboom: “Met name rond de Hanzeboog vind je de gekste troep. Het lijkt wel alsof fietsers op de brug er een gewoonte van maken om hun afval in de natuur te dumpen. We stuitten zelfs op een winkelwagentje.” Ook op andere plekken langs de IJssel in Zwolle waren vrijwilligers actief om zwerfvuil te rapen langs de IJssel. Dat gebeurde in het kader van de actie Schone IJsseloevers.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13