Afbeelding
Martin Spitteler

Drie keer Rott’n Cott’n in Zwolle!

· leestijd 2 minuten Cultuur

De bluesband Rott’n Cott’n is de komende weken, op verschillende locaties te horen en te zien in Zwolle. Allereerst een akoestisch optreden in muziekwinkel ’t Speeltuygh, daarna speelt de band live voor RTV Focus vanuit De Enk en om het jaar gezellig af te sluiten hebben de muzikanten van Rott’n Cott’n zelf een bluesavond in het Perrontheater georganiseerd.

Drie keer achter elkaar optreden in Zwolle, is dat niet een beetje veel? Bluesharpspeler John Beumer: “Nee, dat lijkt misschien wel zo, maar zowel in ’t Speeltuygh als in het Perrontheater is maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Daarbij spelen we niet zo vaak in Zwolle, dus liefhebbers van Rott’n Cott’n zijn er rap bij. Er zijn inmiddels al heel wat kaartjes gereserveerd! Deze optredens heel verschillend, dus juist ook leuk dat men uit drie kan kiezen.”

Vrijdagavond 29 november: in de winkel van ’t Speeltuygh aan de Vechtstraat
Wanneer je op een leuke manier wilt kennismaken met Rott'n Cott'n èn de gitaarspecialisten van ’t Speeltuygh, is het optreden vrijdagavond 29 november een mooie gelegenheid. Rott’n Cott’n speelt dan tussen de gitaren, ukeleles en luiten in de winkel van ’t Speeltuygh. Vijf muzikanten en instrumenten, past dat wel in de winkel? Gitaarspecialist Lex van Sante: “Nou, we hebben onlangs de winkel wat verbouwd en alles gaat deze avond aan de kant voor Rott’n Cott’n. Maar ondanks dat is er inderdaad niet héél veel ruimte voor publiek. Met vijftien bezoekers zijn we al wel vol verwacht ik.” De kaartverkoop voor ‘t Speeltuygh gaat telefonisch: 06 534 906 66 (Lex van Sante).

Vrijdagmiddag 6 december: live op RTV Focus vanuit Wijkcentrum De Enk
RTV Focus heeft twee bluesbands uitgenodigd voor haar vrijdagmiddaguitzending op locatie. Speciaal voor deze bluesmiddag wordt de studio opgebouwd in het Wijkcentrum De Enk in Assendorp. Van 12.00 tot 13.00 uur zijn The New American Farmers in de studio. Deze band rond de bekende Cigarbox Henri speelt ‘dirty-drivin-hard-rocking-garageblues’. Tussen 13.00 en 14.00 uur is Rott’n Cott’n aan de beurt. Publiek is van harte welkom bij de uitzending! Beide bands spelen elk ongeveer zes nummers welke worden afgewisseld met interviews.

Zaterdagavond 14 december: Bluesavond in het Perrontheater, bij het NS-station
Het derde, Zwolse optreden van Rott’n Cott’n is tevens het laatste in 2019. Hiervoor heeft de band in samenwerking met de mensen van het Perrontheater een gezellige bluesavond in petto: Zwolse biertjes en doppinda’s in de knusse foyer van het Perrontheater (Westerlaan 9) en twee optredens van Rott’n Cott’n in het bijbehorende theaterzaaltje. De kaartverkoop voor deze avond verloopt via de site van Rott’n Cott’n: www.rottncottn.nl.

Rott’n Cott’n: De blues recht uit het hart, uit het diepst van de ziel
Rott’n Cott’n is een eigenwijze bluesband die gevoel en muzikaliteit haar geluid laat bepalen. Luisteraars maken tijdens een optreden van Rott’n Cott’n een lange muzikale reis: van vijftiger jaren blues naar het Franstalige chanson, van oude soul naar meer moderne pop en via de jazz helemaal terug naar de blues uit de dertiger jaren.
Rott’n Cott’n bestaat uit: Dinah Krijgsman (zang), Jean-Paul Lamers (contrabas en basklarinet), Joop de Haan (drums en shuitar), Simone Colicchia (accordeon) en John Beumer (bluesharp en zang).

www.rottncottn.nl

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Linea rekta steekt zich in de schulden voor theatervoorstelling Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen gisteren