Afbeelding

Zò Voice Is Zwolle: ‘Hé, doe jij nog wat in de muziek?’

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Randall de Jong)

BINNENSTAD - Dat zijn de woorden die Henk Klompenmaker aan Mick Woearbanaran richt. De twee komen elkaar zo'n vijf jaar geleden bij toeval tegen in wat tegenwoordig ‘Bij Hartje Zwolle’ heet. Henk stelt voor eens een keer wat samen te proberen. Mick aanvaardt de uitnodiging en nog geen 24 uur later zit hij in de kleine thuisstudio, die Henk op zijn zolder heeft ingericht. Het klikt direct en een nieuw duo is geboren.

Wat beide muzikanten dan nog niet kunnen bevroeden is waar dit allemaal toe zal leiden. In 2017 zoekt het Talpa van John de Mol kandidaten voor The Voice Senior Als een scout van het programma aan Gina Maria vraagt of ze nog seniorentalenten weet schuift ze meteen het duo naar voren. Ze heeft de Henk & Mick eerder dat jaar op een reünie van de Tigerclub leren kennen. Nog voor ze de heren heeft kunnen inlichten, hebben deze al een uitnodiging te pakken. Ze weten dus nog van niks en denken aanvankelijk dan ook dat het een grap is. Ze maken een mooie reis met elkaar, die zal leiden tot de finales. Gina is er vanaf dat moment altijd bij. Van ondersteunende duizendpoot groeit ze uit naar manager van het duo.

Supertalent

Dat de twee spektakel brengen en in staat zijn om de kar te trekken, is ook aan de andere kant van de oceaan en bij onze oosterburen niet onopgemerkt gebleven. Daaraan zullen de opvallende snoepjespakken en de 2,7 miljoen views op youtube zeker hebben bijgedragen. Ze doen dit jaar mee aan zowel America's Got Talent en de Duitse variant Das Supertalent. In beide gevallen gaan ze met glans door de audities. Helaas overleven ze de schifting voor de uiteindelijke finaleshows, waaraan slechts 12 kandidaten meedoen, niet.

Ontroerend

Zelf beschouwen ze hun optreden bij Coen & Sander's Koningsnacht Spektakel en tijdens The Voice Senior-concert als hun absolute hoogtepunt. Toch wil Mick nog een ander moment benoemen: “Het was een heel ontroerend optreden in de Nieuwe Haven.” In een ligstoel lag een Indisch vrouwtje van in de negentig, dat niet kon staan. Mick zingt op verzoek van Henk een Indisch nummer. Het wordt een klassieker, Terang Bulan. Ze ging staan, doet haar arm om de nek van Mick, en danst mee. De overige bewoners genieten met tranen in de ogen.

Het sprookje

De Zwolse senioren hopen dat hun droomwereld nog lang mag voortduren. “Het is bijzonder dat je iemand tegenkomt die op dezelfde golflengte zit, terwijl we toch twee totaal verschillende types zijn”, aldus Henk. En, ondanks dat beide rond de 70 zijn, hebben ze wel degelijk ambities. Een hit? Graag, als die mogelijkheid zich voordoet. Bovendien zijn er plannen om te gaan vloggen. Dat dit sprookje nog niet afgelopen is, blijkt ook wel uit het feit dat ze volgende maand, 11 december 2019, een optreden hebben in de regio Berlijn. Niet alleen zijn ze daar de hoofdact, de kerstshow zal ook nog eens worden uitgezonden op de Duitse televisie. Super!

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages gisteren
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 24 apr, 10:50
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 24 apr, 10:15