Afbeelding
Ria Marteijn

Klarinetdag in Stadkamer Zwolle

Algemeen

Op zaterdag 30 november van 10.30 – 17.00 uur zit de Stadkamer (locatie Centrum) vol met klarinetten. Het nieuwe klarinetensemble Klarinjo! organiseert een klarinetdag met een breed en divers programma. Er wordt samen met twee bevriende klarinetgroepen uit Groningen en Amersfoort gemusiceerd. Er is een presentatie van en over oude klarinetten en er is een lezing over het (bedreigde) klarinethout. Dit alles wordt afgesloten om 15.30 uur met een concert door de 3 ensembles. De hele dag is vrij toegankelijk voor publiek.

Het klarinetensemble Klarinjo! is in april opgericht door klarinettist en docent Karin Vrieling. Het ensemble bestaat uit circa 20 spelers in de leeftijd van 10 tot 70+, zowel beginners als gevorderden. Klarinjo! werkt projectmatig en deze klarinetdag met twee bevriende klarinetgroepen uit Amersfoort en Groningen is het eerste project.

Om 15.30 uur wordt de klarinetdag afgesloten met een concert van de 3 ensembles. Klarinettist Arjan Eek laat tijdens het slotconcert horen hoe een klarinet van buxushout klinkt. Met begeleiding van Klarinjo! speelt hij deel uit een Klarinetconcert van Karl Stamitz. Verder staat er klezmermuziek en muziek van Douwe Eisenga op het programma.

De repetities tijdens de klarinetdag zijn vrij toegankelijk. Tussen 10.00 en 15.00 uur is er tevens de mogelijkheid voor kinderen of volwassenen om de klarinet te proberen onder begeleiding van Alette van de Belt of Karin Vrieling van de Zwolse Klarinjo! klarinetschool.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37