Afbeelding

Paulien Studiecoaching slaat een brug tussen leerling en schoolwerk

Partnerbijdrages

Paulien van Ossenbruggen is sinds begin van dit schooljaar als zelfstandig studiecoach in Zwolle actief.

“Ik ben als vrijwilliger begonnen bij het Deltion Sprint Lyceum. In die periode heb ik een algemene coachopleiding gevolgd. Na anderhalf jaar werd ik coach op dezelfde school en heb daarnaast een opleiding tot studiecoach gedaan“, vertelt ze. Na drie jaar op school als studiecoach te hebben gewerkt, vond ze het tijd om als zelfstandige aan de slag te gaan. Volgens Paulien groeit het aantal middelbare scholieren dat studieproblemen ondervindt door belemmeringen of persoonlijke problemen. “Ik richt me op middelbare scholieren met bijvoorbeeld ADHD, autisme, depressieve gevoelens maar bijvoorbeeld ook op leerlingen die het moeilijk hebben doordat hun ouders zijn gescheiden of door het verlies van een dierbare. Ik bezoek ze thuis, zodat ze in hun vertrouwde omgeving zijn. Ik heb dan tevens zicht op hun werkplek en daarnaast heb ik direct contact met ouders. In zo’n traject is het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan.”

Als studiecoach oordeelt Paulien niet en kijkt ze samen met de leerling naar wat er ondanks de situatie wel mogelijk is. “Ik help met studievaardigheden als organiseren, plannen en leerstrategieën, maar ook met het verkrijgen van een juiste mindset en het vergroten van het zelfvertrouwen. Doel is dat leerlingen uiteindelijk zelf de regie over hun schoolwerk hebben en daardoor weer succeservaringen op school kunnen opdoen.”

Belangstellenden kunnen contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Paulien Studiecoaching
06-265 98 216
info@paulienstudiecoaching.nl

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden