Afbeelding
Eigen foto

Bezoekers WintersZwolle kunnen gratis met een bus

Algemeen

BINNENSTAD – Het veelomvattende evenement WintersZwolle krijgt steeds meer vorm. Naast de vele evenementen die er worden georganiseerd, gaat er in deze periode ook een grote gele Amerikaanse schoolbus rijden van het station naar de IJsselhallen, het IJsbeelden Festival en naar het centrum.

De bezoekers van het IJsbeelden Festival en de IJsselhallen kunnen in de periode van 14 december tot en met 1 maart gratis gebruikmaken van dit opvallende vervoermiddel. Een schatting leert dat in deze periode ruim 160.000 bezoekers naar het IJsbeelden Festival en de andere evenementen van de IJsselhallen komen. Dit gratis vervoer is een initiatief van meerdere ondernemers uit Zwolle en wordt financieel gesteund door het ZwolleFonds, Herman Brood Museum & Experience, NS, IJsselhallen, McDonalds, IJsbeelden Festival, WintersZwolle en Dinoland.

Arrangementen

Om mensen nog meer te enthousiasmeren een bezoek te brengen aan Hanzestad Zwolle is er niet alleen de Zwolle Express, maar hebben meerdere partijen in overleg met het ZwolleFonds diverse arrangementen ontwikkeld. Ook zijn er diverse hotel- en restaurantarrangementen samengesteld die de bezoekers van het IJsbeelden Festival en de IJsselhallen moet verleiden om een langer of meerdaags verblijf te koppelen aan het bezoek aan Zwolle.

Met deze gratis bus is ook de koppeling gevonden met de talrijke activiteiten van WintersZwolle waaronder het Wereldberoemde Verhalenfestival, de Midwinterspooktocht en de Lichtbeeldenroute.