Afbeelding
Shutterstock

Club Cele praat over 'Matchmakers in migratie'

Algemeen

BINNENSTAD – Bezoekers van Club Cele praten op dinsdag 26 november om 20.30 uur in de foyer van schouwburg Odeon aan de Blijmarkt 25 over ‘Matchmakers in migratie’.

Deze uitzending werd op 10 november uitgezonden op NPO2. De aflevering gaat over hoe een Turks-Koerdische migrant de VS verovert met zijn yoghurtmerk en daarmee het internationale bedrijfsleven een gouden idee aanreikt. Hamdi Ulukaya’s zuivelfabriek Chobani laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de aanwezigheid en economische bijdrage van nieuwkomers. Het succesverhaal van een antiheld, dus. Volgens Ulukaya kan het bedrijfsleven bij uitstek een sleutelrol spelen in de aanpak van zaken als groeiende inkomensongelijkheid, werkgelegenheid, integratie en racisme.

Thema's

Over deze thema´s wil Club Cele op 26 november met haar gasten gesprek. Niet alleen over nieuwe Nederlanders, maar voor alle mensen die voor wat voor reden dan ook lastig(er) aan werk komen. Club Cele gaat deze dialoog aan met nieuwe Zwollenaren, maar ook met wethouder en portefeuillehouder Vluchtelingenwerk Klaas Sloots en Marianne Joossen van Workfast Grenzeloos. Zij helpen statushouders aan werk en bemiddelen tussen werkgever en werknemer. Ook Bianca Wientjes, commercieel directeur bij Djopzz, schuift aan. Djopzz verbindt werknemer en werkgever en gelooft dat er voor iedereen een plek is op de arbeidsmarkt. Tot slot is ook Jonneke Sterk van Cycloon Post Zwolle aanwezig. Zie voor meer informatie www.clubcele.nl.