Afbeelding
Pedro Sluiter

Brandweerlieden krijgen koninklijke onderscheiding

Algemeen

BINNENSTAD - Burgemeester Peter Snijders heeft vrijdag in het Refter aan het Bethlehemkerkplein drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

De gedecoreerden waren dit keer leden van de vrijwillige brandweer zwolle. Allen hebben zich jarenlang ingezet voor de veiligheid van stad en regio en nemen afscheid van de vrijwillige brandweer.

Henry Scholte was ruim 35 jaar werkzaam bij de vrijwillige brandweer en heeft diverse functies bekleed bij verschillende organisaties: vrijwilliger en bevelvoerder bij stichting vrijwillige bosbrandweer, beroepsbrandwacht en veiligheidsdeskundige.

Berend van der Veer is 22 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer. Hij heeft ondersteund als tijdelijke beroepskracht in de 24-uursdienst van Zwolle. Van der Veer heeft de rol van manschap en bevelvoerder vervuld.

Na ruim 25 jaar in dienst van de vrijwillige brandweer neemt ook Hans Burgman afscheid. Als chauffeur heeft hij zich jarenlang ingezet. Daarnaast hielp hij bij andere evenementen in de regio.

Op grond van hun bijdrage als lid van de vrijwillige brandweer aan de veiligheid van de stad Zwolle en omstreken zijn zij onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.