Afbeelding
JA

CDA Zwolle organiseert event over wonen in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wonen in Zwolle, hoe kunnen we dat met elkaar voor iedereen bereikbaar blijven houden? Die vraag wil CDA Zwolle dinsdag 26 november vanaf 19.30 uur bespreken tijdens een avond voor leden en overige belangstellenden bij woningcorporatie deltaWonen aan de Veerallee.

Sprekers op deze thema-avond: 'Wonen in Zwolle, nu en later…' zijn Henrieke Selles-Heikoop namens de Gemeente Zwolle en Berenda de Paus van deltaWonen. Zij geven vanuit hun rol hun kijk op de huidige woningmarkt en een inkijkje naar de toekomst. Hoe geven we vorm aan een duurzame en betaalbare woningmarkt in Zwolle? Fractievoorzitter Jan Nabers deelt vanuit CDA Zwolle zijn visie en wensen op de lokale situatie.

100 extra woningen en starterslening
Jan Nabers: “Er liggen grote opgaven voor onze stad, als groeikern. Het is voor woningzoekers tot een modaal inkomen moeilijk een betaalbaar huis te kopen in Zwolle. Er zijn op dit moment slechts veertien grondgebonden woningen te koop tot € 210.000. Het College wil ‘slechts’ 300 extra bouwen; wij pleiten voor 400. Want juist dan komt de doorstroom uit sociale huur op gang en kunnen bewoners doorgroeien. Daarnaast willen we dat de stap naar kopen gemakkelijker wordt. Bijvoorbeeld met een starterslening voor duurzaamheidsmaatregelen die terug te verdienen is via de energierekening. Of door huur/koop-constructies waardoor je de woning nou koopt en de grond tijdelijk huurt en later koopt. Daarmee geef je de markt een impuls en laat je Zwolle langzaam meegroeien. Naar een stad waarin een ieder zich thuis voelt.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30