Afbeelding
Erik Franssen

Muzinder speelt ‘Rats’ in de Theodorakapel

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPERPOORT - Podiumkunst Muzinder speelt op zaterdag 14 december om 20.15 uur de muzikale vertelling Rats in de Theodorakapel. De vertelling maakt deel uit van een concertserie bestaande uit vijf verschillende programma's in seizoen 2019-2020.

‘Rats’ is een voorstelling voor volwassenen waarin een doodgewone fluit de wereld op zijn kop zet, gebaseerd op de oude sage van de Rattenvanger van Hamelen. De fluit uit het verleden duikt op in het heden en laat ons nadenken over zijn rol. In de voorstelling komen sociaal-maatschappelijke thema's als macht, (on-)afhankelijkheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid aan de orde.

Onbekende

'Stel: je krijgt een anonieme sms dat je ergens wordt verwacht; het is een kwestie van leven en dood. De keus is aan jou. Is je nieuwsgierigheid gewekt, of deins je terug voor het onbekende? Wat als de (lok)roep om hulp te sterk is om naast je neer te leggen? Nienke maakt haar keuze. Haar leven, en dat van de mensen om haar heen, zal nooit meer hetzelfde zijn.'

Kaarten

‘Rats’ is een vertelling van Hilke ten Duis op muziek van Jaap Visser. Muziek en verhaal zijn gelijktijdig geschreven en met elkaar verweven tot een indringende voorstelling. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de zaal. Zie voor meer informatie en reserveren https://www.muzinder.nl/agenda/rats.

Verbinding

Podiumkunst Muzinder zoekt verbinding tussen musici (maar ook andere podiumkunstenaars en hedendaagse componisten) om als collectief creatieve ideeën te ondersteunen, vorm te geven en uit te voeren. De verschillende concertprogramma’s laten zich vaak inspireren door een omgeving, een verhaal, mensen of een specifieke situatie. Naast het klassieke repertoire geeft muziek van hedendaagse componisten de formatie de mogelijkheid om grenzen te verleggen en haar publiek te verrassen.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13