Afbeelding
Ger Breman

Drie kunstenaars in Galerie Bagijneweide in december

· leestijd 1 minuut Cultuur

In Galerie Bagijneweide exposeren in december de twee schilders/tekenaars Ger Breman en Roel Suidgeest, samen met keramiste Lia van Rhijn. Alle drie laten zich inspireren door de natuur. De expositie is open tijdens twee weekeinden: zaterdag en zondag 7 & 8 en 14 & 15 december, van 11.00 tot 16.00 uur. Locatie: Paletgebouw, Bagijneweide 15, Zwolle.

Ger Breman schildert weidse landschappen in olieverf, opgebouwd met fijne penseelstreken, en veelal in secundaire kleuren. In de lichte partijen lijken de kleuren van de weilanden bijna oververzadigd in het serene zonlicht. Daardoor krijgen zijn schilderijen een atmosferische lichtheid, die herinnert aan de landschappen van neo-impressionisten, zoals Seurat. Bremans composities en standpunten verraden zijn interesse in de fotografie, zijn kleurgebruik getuigt van liefde voor de natuurkunde van het licht in het open veld.

Roel Suidgeest is dagelijks in de natuur te vinden, en tekent daar landschappen, dieren, planten en paddenstoelen. Alledaagse flora en fauna die iedereen kan tegenkomen tijdens een wandeling in bos en veld. Suidgeest maakt prachtig gedetailleerde tekeningen met houtskoolpotlood en houtskool, veelal op een formaat van 30 x 42 cm. Hij tekent alleen wat hij zelf heeft beleefd en maakt zodoende de toeschouwer deelgenoot van zijn ervaringen.

Keramiste Lia van Rhijn werkt haar eigen fantasieën uit in klei, zowel in gedraaide als in handgevormde figuren. Sterk van vorm is haar “huisraaf”, de vogel op het dak van een miniatuurhuis. Ogenschijnlijk ontspannen, maar bij nadere beschouwing met zijn tenen schrap, als om te verhinderen dat hij van het steile dak zal glijden. De raaf, één van de intelligentste vogels, lijkt hier symbool van een innerlijk dilemma met onbekende afloop.

Openingstijden expositie gedurende twee weekenden

De expositie is open gedurende twee weekenden, 7 & 8 en 14 & 15 december, van 11.00 tot 16.00 uur Paletgebouw Bagijneweide 15, Zwolle. De toegang is vrij.

Meer informatie:

secretariaat@paletzwolle.nl; www.paletzwolle.nl; www.facebook.com/paletzwolle;

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 7 uur geleden