Afbeelding
Eigen foto

Drie kunstenaars exposeren in Galerie Bagijneweide

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT - De twee schilders/tekenaars Ger Breman en Roel Suidgeest exposeren, samen met keramiste Lia van Rhijn, in december in Galerie Bagijneweide. Alle drie laten zich inspireren door de natuur.

De expositie is open tijdens twee weekeinden: zaterdag 7 en zondag 8 december als ook op zaterdag 14 en zondag 15 december van 11.00 tot 16.00 uur. Galerie Bagijneweide bevindt zich in het Paletgebouw aan de Bagijneweide 15.

Landschappen

Ger Breman schildert weidse landschappen in olieverf, opgebouwd met fijne penseelstreken en veelal in secundaire kleuren. In de lichte partijen lijken de kleuren van de weilanden bijna oververzadigd in het serene zonlicht. Daardoor krijgen zijn schilderijen een atmosferische lichtheid die herinnert aan de landschappen van neo-impressionisten zoals Seurat. Bremans composities en standpunten verraden zijn interesse in de fotografie; zijn kleurgebruik getuigt van liefde voor de natuurkunde van het licht in het open veld.

Gedetailleerd

Roel Suidgeest is dagelijks in de natuur te vinden en tekent daar landschappen, dieren, planten en paddenstoelen. Het zijn alledaagse flora en fauna die iedereen kan tegenkomen tijdens een wandeling in bos en veld. Suidgeest maakt gedetailleerde tekeningen met houtskoolpotlood en houtskool, veelal op een formaat van 30 x 42 centimeter. Hij tekent alleen wat hij zelf heeft beleefd en maakt zodoende de toeschouwer deelgenoot van zijn ervaringen.

Fantasieën

Keramiste Lia van Rhijn werkt haar eigen fantasieën uit in klei, zowel in gedraaide als in handgevormde figuren. Sterk van vorm is haar ‘huisraaf’, de vogel op het dak van een miniatuurhuis. Ogenschijnlijk ontspannen, maar bij nadere beschouwing met zijn tenen schrap, als om te verhinderen dat hij van het steile dak zal glijden. De raaf, één van de intelligentste vogels, lijkt hier symbool van een innerlijk dilemma met onbekende afloop.

De toegang tot Galerie Bagijneweide is vrij. Mail voor meer informatie naar secretariaat@paletzwolle.nl of bezoek de website www.paletzwolle.nl of Facebookpagina www.facebook.com/paletzwolle.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden