Afbeelding

Ruim tweeduizend Zwolse leerlingen leren schaatsen op het Rodetorenplein

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Inwoners van Zwolle en omgeving kunnen dit jaar weer schaatsen in de binnenstad van Zwolle. Van 9 december tot en met 5 januari staat er weer een overdekte ijsbaan op het Rodetorenplein.

SportService Zwolle biedt ruim 2.200 leerlingen van de diverse basisscholen (regulier -en speciaal onderwijs) de kans om een schaatsclinic te volgen en hun talent te ontdekken. De ijsbaan wordt ruim twee weken voor de kerstvakantie geopend, waardoor SportService Zwolle schaatsclinics kan verzorgen voor achttien basisscholen verdeeld over tachtig groepen met ruim 2.200 leerlingen uit groepen drie tot en met acht. De clinics worden gehouden tussen de reguliere lestijden 09.00 en 15.00 uur. “De gymlessen maken plaats voor schaatsclinics. Op deze manier kunnen de Zwolse basisschoolkinderen kennismaken met de schaatssport en hun vaardigheden verbeteren”, vertelt Marco Welink, event manager SportService Zwolle. “We wisten bij het organiseren van deze clinics dat het niet haalbaar zou zijn om alle Zwolse basisscholen met alle groepen deel te laten nemen. Daarom hebben wij eerst de scholen benaderd waar onze buurtsportcoaches als vakdocent actief zijn. Hier was zelfs een loting nodig om te komen tot een veilig en haalbaar schaatsprogramma. Het programma is nu vol.” De basisscholen die zijn uitgeloot of niet konden deelnemen, kunnen uiteraard in vrije tijd en tijdens openingstijden wel schaatsen op de ijsbaan.

Activiteiten

De ijsbaan is van 9 tot en met 20 december op werkdagen vanaf 17.00 uur geopend voor het publiek, in het weekend vanaf 10.00 uur. Vanaf 21 december is de schaatsbaan en het horecaplein dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Iedereen kan genieten van ijspret, warme chocolademelk, een borrel of een lunch. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op de website van Schaatsen in de Stad volgt meer informatie en de actuele agenda. www.schaatsenindestad.nl.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 7 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 20 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren