Afbeelding
Gerlinde Schrijver

Het Lübeckplein moet ‘koeler en cooler’ worden

Algemeen

HANZELAND - Hoe maken we het Lübeckplein koeler én cooler? Ofwel hoe wordt het plein klimaatproof en leuker? Deze vraag werd aan het begin van de zomer gesteld aan alle Zwollenaren.

De gemeente meldt dat ze honderden ideeën binnen kregen. Inmiddels zijn er samen met de ideeënmakers keuzes gemaakt. “Maar er zijn nog veel meer ideeën en er is nog 33.000 euro beschikbaar”, aldus de gemeente in een persbericht. “Daarom doen we een oproep aan alle Zwollenaren om te helpen kiezen tussen deze ideeën: van mini-bos tot muurschildering.” Wethouder Ed Anker gaf dinsdagavond, samen met veel ideeënmakers, het startsein. Vanaf nu kunnen Zwollenaren stemmen op hun favoriet.

Gaaf

Via www.zwolle.nl/lubeckplein kan iedere Zwollenaar laten weten welk idee het Lübeckplein echt koeler en cooler maakt. Stemmen kan tot en met 10 december. Anker: “Ontzettend gaaf dat er zoveel enthousiasme is en zoveel uiteenlopende ideeën zijn voor het Lübeckplein. Zo wordt het plein écht van de stad. Een fijne, groene plek voor iedereen.”

Groen

Hoe maak je van het Lübeckplein hét kloppende hart van Hanzeland? De provincie Overijssel stelde 100.000 euro beschikbaar om dit voor elkaar te krijgen en tegelijkertijd het Lübeckplein klimaatvriendelijker te maken. Want door de vele stenen wordt het in de zomer bijvoorbeeld erg heet.

Planten

De ideeënmakers hebben samen besloten om de volgende ideeën binnenkort al uit te voeren: er komen extra planten en bloemen, mini groentetuintjes, een kleurrijke mozaïekvloer, picknickbanken en elementen voor skaters en andere sporters.