Afbeelding

Hammers naar Letland, Hongarije en Oekraïne

Sport

ZWOLLE – Landstede Hammers Regio Zwolle neemt het in de tweede ronde van de Fiba Europe Cup op tegen BK Ventspils uit Letland, Egis Kormend uit Hongarije en BC Kyiv Basket uit Oekraïne.

Landstede was voor de laatste groepswedstrijd tegen Ironi Ness Ziona al zeker van een plek in de tweede ronde en verloor woensdag in eigen huis met 88-94 van de Israëlische ploeg.

Op woensdag 11 december wordt het Europese avontuur vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Kyiv Basket uit Oekraïne. Een week later wacht Ventspils in Letland. De laatste wedstrijd is op 5 februari in Hongarije tegen Egis Kormend. “Drie landen waar ik zelf nog nooit ben geweest. Drie topteams, dus dat is natuurlijk heel erg leuk”, reageert Ralf de Pagter, die niet kan inschatten hoeveel kans Landstede maakt. “Ik heb zelf nog niks van de tegenstanders gezien. Maar ik denk dat als wij ons niveau halen, we het elk team lastig kunnen maken.”

Het ritme van twee wedstrijden per week bevalt de Nederlander goed. Een wedstrijd per week.... Dan heb je iets van negen, tien trainingen voor zo'n wedstrijd. Als je dat elke week hebt, kom je in een soort van.... Nu leef je echt van wedstrijd tot wedstrijd en dat is wel leuk.”

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen gisteren