4e editie Kerst speel je Samen nu al een succes

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zondag 15 december 2019 is de 4e editie van Kerst speel je Samen, hét Zwolse kerstmeespeel- en meezingevenement, deze keer in de Dominicanenkerk in Assendorp. Net als bij de voorgaande edities nodigt docentencollectief Dubbelgreep iedereen die een akoestisch blaas- of snaarinstrument of piano speelt uit om mee te doen in het grote meespeelorkest met ruimt 200 deelnemers of om te zingen in één van de twee koren: een jeugdkoor (vanaf 7 jaar) of een koor voor iedereen van 15 jaar en ouder. Of je nu al lang speelt of zingt of nog maar kort: voor ieder is er een geschikte partij. Iedereen die van muziek en kerstliedjes houdt kan meedoen: jong of oud, beginner of gevorderd. Net als bij de vorige drie edities belooft het weer een groot muziekfeest te worden. Veel deelnemers komen uit Zwolle, maar ook vanuit andere delen van het land, ze zijn er ook deelnemers uit Groningen en Amsterdam.
Dit jaar is Rik Elings de special guest, hij heeft een bijzonder arrangement gemaakt voor koor en orkest en zal zelf ook meerdere keren solistisch te horen zijn op de piano.

Repetities zijn die dag van 13.00-16.30 uur en om 17.000 volgt het concert. De inschrijving is inmiddels begonnen, maar aanmelden kan nog via www.kerstspeeljesamen.nl. De deelnemersbijdrage is € 7,50 (inclusief consumpties). Een concertkaartje kost €4,- (alleen verkrijgbaar vlak voor het concert).

Elk jaar krijgt één instrument extra aandacht, dit jaar is dat de klarinet. Iedereen die klarinet speelt mag mee doen aan een bijzonder stuk dat gespeeld wordt door een klarinetensemble onder leiding van Karin Vrieling. De enige voorwaarde om mee te doen is dat je aanwezig kunt zijn op de repetitie op vrijdag 6 en/of 13 december (18.45-20.30) in gebouw Domusica (Radewijnstraat, Zwolle).

Sinds 2010 komen ieder jaar in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen in de Keulse Dom om samen te musiceren. In navolging van dit ‘Adventmitspielkonzert’, organiseert Docentencollectief Dubbelgreep sinds 2016 een vergelijkbaar evenement in Zwolle.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden