Afbeelding

De langste openlucht ijsbaan is weer open

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Flevonice, de langste openlucht ijsbaan in de natuur, is weer open. Er kan dit seizoen weer in de buitenlucht worden geschaatst. De baan is geopend tot en met zondag 1 maart 2020.

Flevonice is uniek omdat er nergens anders in de wereld zo'n lange kunstijsbaan ligt. Het ijs op de 2,5 kilometer schaatsbaan wordt gekoeld door dertien koelmachines die koelvloeistof op -15 graden Celsius door het systeem pompen. De ijsmeesters werken er dit jaar weer hard aan om een ijslaag van bijna tien centimeter dik te maken, zodat alle liefhebbers weer op mooi ijs kunnen schaatsen.


Dit winterseizoen vinden er weer leuke en bijzondere activiteiten en evenementen plaats. Te denken valt aan de wintertriatlon, de Weissensee schaatstoertochten, de eerste obstacle run van het jaar ‘I(ce) Survived’ en een vette schaatsdisco. Flevonice wil steeds meer jeugd naar haar baan trekken en heeft daarvoor ook speciale arrangementen voor scholen-en verenigingen samengesteld.

“Lopen, fietsen, zwemmen en schaatsen zit in onze cultuur gebakken. Wij vinden het belangrijk om jeugd te stimuleren te gaan schaatsen en deze oer-Hollandse cultuur door te geven”, aldus Kristel Pinkster adjunct directeur Flevonice.
Vanwege groot onderhoud is er alleen een gedeelte open van de vierhonderd meter baan. Op dit stuk worden dit seizoen tien fun-curling banen gerealiseerd en deze zijn af te huren voor clinics en overige ice games. Tevens wordt dit gedeelte ingezet als tweede krabbelbaan. Flevonice heeft momenteel twee megawatt aan zonnepanelen op haar terrein en gaat komende jaren haar zonnepark verder uitbreiden om een zo duurzaam mogelijk bedrijf neer te zetten.

Zie voor meer informatie over alle activiteiten www.flevonice.nl.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren