Voorzitter Rob van Dijk met Manuel Schilder (rechts)
Voorzitter Rob van Dijk met Manuel Schilder (rechts)

VSW stelt Schilder aan voor volgend seizoen

Sport

ZWOLLE - VSW heeft in Manuel Schilder een nieuwe trainer gevonden voor volgend seizoen. Schilder is een oude bekende van de club in Windesheim.

Hij speelde jarenlang voor VSW en de afgelopen jaren heeft hij het tweede elftal van FC Meppel getraind. Nu is Schilder toe aan een volgende stap. "Na een ietwat onrustige periode rondom het eerste elftal hebben we direct kunnen schakelen met een trainer die de club VSW door en door kent. Hij heeft jaren zelf bij VSW gevoetbald en ook in Windesheim gewoond", laat voorzitter Rob van Tilburg weten.

De onrust kwam voort uit de situatie rondom de vertrokken trainer Jan van der Kolk, die naar eigen zeggen het werk onmogelijk werd gemaakt door 'de vijfde colonne'. Van der Kolk nam twee jaren geleden het roer over toen Patrick Dijkstra tijdens het seizoen opstapte. Lees hier het bericht over het vertrek van Van der Kolk.

VSW staat momenteel onder leiding van Bennie Kouwen, die de taken van Van der Kolk overnam endit seizoen afmaakt. VSW won afgelopen zaterdag eindelijk weer eens, na drie nederlaagen op rij, met 1-2 bij Wijthmen. Zaterdag ontvangt het Noord Veluwe Boys.