Afbeelding
Eigen foto

Het Britten verrast patiënten Isala Zwolle met kerstconcerten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Britten Jeugd Strijkorkest brengt op zaterdagmiddag 7 december patiënten in Isala Zwolle op sfeervolle wijze in kerststemming.

In vijf ensembles spelen 22 jonge strijkers van Het Britten in de openbare ruimten op diverse afdelingen voor patiënten, bezoekers en personeel. Daarna brengt het voltallige strijkorkest een sfeervol kerstconcert ten gehore in de centrale hal op de tweede verdieping van het ziekenhuis. Alle bedlegerige patiënten kunnen dit concert, dat vrij toegankelijk voor alle bezoekers, op de tv-schermen in het ziekenhuis volgen. Isala Zwolle is blij met de komst van de talentvolle jonge violisten, cellisten en contrabassisten: “Voor onze patiënten zal dit een vertederende, fijne en sfeervolle afleiding zijn tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.”

Kerstconcert
‘s Avonds, na de concerten in Isala, brengen de Britten Orkesten (het Edward Strijkorkest, het Benjamin Britten Orkest en het Britten Jeugd Strijkorkest) hun jaarlijkse kerstconcert ten gehore in de kerk De Fontein in Zwolle. Publiek is welkom.

CD

Tijdens deze avond wordt de nieuwe cd van het Britten Jeugd Strijkorkest gepresenteerd. Het is de elfde cd sinds de oprichting van het orkest in 2007 met originele composities van Serge Koussewitsky, Queen (Freddy Mercury) en drie Nederlandse componisten Henk Badings, Louis Andriessen en Chiel Meijering, samengesteld door dirigent Loes Visser. “Bijzonder blij zijn wij met de muzikale bijdragen van top contrabassist Dominik Wagner (1997) en eerste prijswinnares van het Britten Concours 2019, altvioliste Sunniva Skaug (2003). Een kers op de taart”, aldus de trotse dirigent.

Programma Isala Zwolle:

14.00 – 15.00 uur Kerstconcerten afdelingen Ziekenhuis

Isala Zwolle

15.30 - 16.30 uur Kerstconcert in de hal op de tweede verdieping van het ziekenhuis

Programma De Fontein (Sterrenkroos 56):

Aanvang 19.00 uur. Tickets: 2,50 euro (tot 27 jaar),10.00 euro via www.hetbritten.nl/agenda

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30