Afbeelding
Fridtjof Meerlo

Zondagmiddag 15 december Slotconcert Kerst speel je Samen

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zondagmiddag 15 december organiseert docentencollectief Dubbelgreep voor de vierde keer Kerst speel je Samen, het publiek is welkom bij het concert in de Dominicanenkerk. Op deze dag komen ruim 200 muzikanten samen, waaronder heel veel orkestleden en 2 koren: een jeugdkoor (7-15 jaar) en een koor voor iedereen van 15 jaar en ouder. Het 15+-koor staat o.l.v. Maria Bloem-Dette, de basis van het jeugdkoor wordt gevormd door Kinderkoor Konstantijn o.l.v. Yoanique Hillen.

Het concert begint om 17.00 uur en zal een uur duren, vanaf 16.35 uur gaan de deuren open voor het publiek. Kaarten voor het concert kosten € 4,- (kinderen t/m 12 jaar: € 2,-) en zijn te koop in de kerk vlak voor het concert.

De muzikanten hebben de bladmuziek van tevoren kunnen downloaden en ze hebben die dag al vanaf 13:30 tot 16:30 uur gerepeteerd onder leiding van ervaren dirigenten. Verder is er medewerking van Rik Elings, de buitenpianist, en bekend van Cultuurschip Thor. Het hele orkest met de twee koren zal het stuk Ding Dong Hallelujah van Rik uitvoeren. Presentatie van het concert is in handen van Mieke Bruins.

Klarinet in de schijnwerpers
Elk jaar krijgt één instrument extra aandacht, dit jaar is dat de klarinet. Iedereen die klarinet speelt mag mee doen aan een bijzonder stuk dat gespeeld wordt door een klarinetensemble onder leiding van Karin Vrieling. Het stuk dat gespeeld wordt is Mary did you know in de Pentatonixversie.

Financiële steun
Kerst speel je Samen 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van Stichting Het Hervormd Weeshuis, het Fonds Amateurkunst Zwolle en KCIPO (Prins Bernhard Fonds Overijssel).

‘Adventmitspielkonzert’
Het idee voor het meespeelconcert komt uit Keulen, daar vindt sinds 2010 in de Dom het ‘Adventmitspielkonzert’ plaats. Ieder jaar komen in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen om samen te musiceren. Voorzitter van stichting Docentencollectief Dubbelgreep, Alet Boukes, zag dit en vond dat het idee navolging verdiende in Zwolle.