Dominique Bruinenberg aan de bal
Dominique Bruinenberg aan de bal

PEC Zwolle Vrouwen met vallen en opstaan naar eerste thuiszege van het seizoen

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Om voor het derde seizoen op rij de kampioenspoule te bereiken, moet PEC Zwolle vrouwen na de winterstop flink aan de bak, maar in de met 5-4 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente laat de ploeg van trainer Joran Pot zien waar het toe in staat is. Dat geldt zeker voor Dominique Bruinenberg, die met haar specialiteit PEC de weg wijst.

Het verloop in de afgelopen zomer was niet heel groot, zeker in vergelijking met eerdere jaren, maar met het vertrek van Babiche Roof en Maxime Bennink raakte PEC wel haar twee belangrijkste aanvallers kwijt en daarmee een vracht doelpunten. Met de komst van Dominique Bruinenberg haalde PEC niet alleen de nodige ervaring in huis, maar tevens een vervanger (van Roof) die het net makkelijk weet te vinden.

Na niet geslaagde avonturen in Italie (Verona) en Engeland (Sunderland en Everton) is Bruinenberg vooral blij dat ze weer iedere week speelt en belangrijk is voor haar team. Met zes goals draagt ze in ieder geval enorm bij aan de Zwolse doelpuntenproductie, die enorm leunt op Bruinenberg en spits Tromp (die tegen Twente ook voor haar zesde seizoenstreffer tekent). “Ik had nog wel wat meer kunnen scoren, maar voor een eerste seizoenshelft kan ik daar zeker blij mee zijn”, zegt Bruinenberg, die tegen Twente twee keer knap scoort met een schot uit de tweede lijn. De 5-4 winst geeft PEC een aardige uitgangspositie om de volgende ronde te bereiken van de zogenoemde Eredivisie Cup, een veredeld oefentoernooi in het leven geroepen om de speelkalender voor de voetbalvrouwen op te vullen. Komende vrijdag is de return in Enschede.

'Te vaak gelijk gespeeld'

PEC staat als nummer zeven van de competitie tien punten achter op nummer drie Twente, maar laat zien dat het niets hoeft onder te doen voor de landskampioen. “We staan te laag voor het spel wat wij laten zien”, vindt Bruinenberg. “We hebben goede wedstrijden gespeeld waarin we ons niet beloonden met de drie punten. We hebben te vaak gelijk gespeeld. Ik ben wel positief over hoe wij spelen. Als team zijn we ontzettend gegroeid en al een stuk volwassener geworden.”

Kampioenspoule

“Het kan nog, maar het wordt lastig”, zegt trainer Joran Pot over het bereiken van de kampioenspoule, waarvoor PEC in de top vier moet eindigen. Het gat met nummer vijf ADO Den Haag bedraagt vijf punten. “We zijn een jong team en daarin is de ontwikkeling belangrijk. Onze manier van spelen – we willen dominant zijn- is gedurfd als je niet de beste bent. Het gaat met vallen en opstaan, maar ik vind dat we goed bezig zijn.”

PEC Zwolle vrouwen-FC Twente vrouwen 5-4 (2-1). 35. Renate Jansen 0-1, 37. Dominique Bruinenberg 1-1, 43. Marushka van Olst 2-1, 56. Nikita Tromp 3-1, 59. Cheyenne van den Goorbergh 3-2, 72. Bruinenberg 4-2, 78. Jansen 4-3, 80. Rebecca Doejaaren 5-3, 88. Suzanne Giesen 5-4.

Afbeelding
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 4 uur geleden