Afbeelding
T Kamerman

Medaille regen voor turnen heren van Kwiek en Lenig

· leestijd 1 minuut Sport

Op zaterdag 30 November vonden de regiowedstrijden plaats in Enschede. Dit keer waren de heren van Kwiek & Lenig met 6 turners goed vertegenwoordigd.

Jonas van den Berg turnde onder leiding van Ilse Wienbelt zijn eerste echte wedstrijd en wat deed hij dit gefocust bij alle toestellen kroop hij richting het podium.
Aan de andere kant van de zaal turnde Harm ten Ham zijn oefeningen foutloos. Zelfs in de ringen, zijn gevreesde onderdeel vloog hij makkelijk door de lucht met een stick landing noteerde hij een 19.500, zijn hoogste score ooit. Harm turnde voor het eerst in de jeugd klasse en liet gelijk weten dat hij ook daar kan presteren.
De laatste groep met Ivar Zomer, Marijn Terpstra, Mees van Weeghel en Twan van Turennout kende een sterk deelnemers veld, maar zij lieten zich niet afleiden. Vorig jaar eindigden ze in de middenmoot. Dit jaar liet K&L echter van zich horen.

Door een nare val van een senior turner lieten de punten van de laatste 2 toestellen op zich wachten en moest er worden gewacht op de prijsuitreiking.

Het eindresultaat:

Driemaal is er de eerste plaats behaald voor Harm, Jonas en Ivar. Ivar had zelfs een PR behaald met 106.60 van de 120 punten! Twan behaalde een derde plaats! Dit was voor hem ook zijn eerste echte wedstrijd, en net buiten de prijzen een 4e plaats voor Marijn. Ruim binnen de top 10 eindigde Mees op een dik verdiende 7e plaats. Senn Jans kon helaas niet bij de wedstrijd aanwezig zijn vanwege een blessure. De volgende wedstrijd zal voor hem spannend worden en bepalen of hij zich plaatst voor het regionaal kampioenschap.

Dit jaar maakt de turnen heren selectie van Kwiek en Lenig zich klaar om op landelijk niveau te gaan presteren, Sam Kolthof, Ruben Wever en Lex Dil, gaan op zaterdag 14 december hun eerste individuele wedstrijd van het seizoen tegemoet. Ze gaan strijden voor een plaats op landelijk niveau en hopen daar Zwolle te mogen vertegenwoordigen.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13